najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kad prijateljstvo ode predaleko

O neverstvu se mnogo i često piše – zašto jedan od partnera bude neveran (ili oboje budu neverni), šta dovodi do toga, kako to sprečiti, kako na vreme uočiti znake i mogućnosti i ispravno reagovati… Danas su platonska prijateljstva između muškaraca i žena veoma u trendu i, mada u takvim prijateljstvima nema ničeg lošeg, nije nemoguće da se stvari “otrgnu kontroli” i da ta prijateljstva odu predaleko – u prevaru svog partnera. Onda nema nazad; prevara je počinjena, a prijateljstvo više nije prijateljstvo, niti to ikada više može biti. Da li će svako platonsko muško-žensko prijateljstvo dovesti do prevare partnera? Naravno da neće – a da bi i vaše prijateljstvo bilo među takvima, evo na šta bi bilo zgodno da obratite pažnju.

Nije retkost da muškarac i žena prepoznaju jedno u drugom “srodnu dušu” u smislu ramena za plakanje kad god se desi neka katastrofa. To mogu biti prijatelji iz srednjoškolskih dana, kolege s fakulteta, kolege s posla… Muškarac i žena koji su se uvek međusobno “gotivili” i imali veliki broj zajedničkih tema za razgovor, mnoge slične sklonosti, ali između kojih nikad nije “proradila hemija”. Možda u nekim slučajevima i jeste bilo “varnica”, ali se ipak ništa nije desilo. Oni će izlaziti zajedno, lepo se provoditi, pričati o svemu i svačemu, između ostalog, i o svojim vezama.

S vremenom, prijateljstvo se produbljuje – što, naravno, nije ništa loše. Razgovori postaju sve intimniji. On ima problema u vezi, ona ga teši i pomaže mu savetima. Ona ima problema u vezi, on je teši i pomaže joj savetima. Pričaju jedno drugom o sopstvenim seksualnim potrebama. Zatim dođe do zajedničkog pijanstva, budu poslednji koji napuštaju bar, jedno od njih je besno i povređeno i… Pogađate šta se desi dalje.

Kako izbeći takav scenario? Nije preterano teško; potrebno je malo samokontrole. Nije baš neophodno žaliti se prijatelju suprotnog pola kad god se vaš partner (partnerka) ponaša kao totalni kreten; nije neophodno ni da im detaljno opisujete svoj seksualni život i svoje maštarije. Loša je ideja da budete poslednji koji izlaze iz kafića. Ukratko: sve seksualnošću nabijene situacije (poput ovih upravo navedenih) trebalo bi izbegavati.

Međutim, vama je tako prijatno… Jeste, prijatno je i donosi nemalu dozu uzbuđenja. Samo, takođe je kockanje – a ulozi su prilično veliki (rizikujete gubitak ljubavi u koju ste puno uložili, kao i gubitak dragog prijatelja). Možda su za neke situacije (česte žalbe na partnera/partnerku, priču o seksu, pijanke) ipak bolji prijatelji istog pola – tako je manje uzbudljivo, ali i bezbednije.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike