Kad relativno kasno postanete atraktivni

Neke devojke budu jako lepe kao tinejdžerke i naviknu na tu lepotu i kako da s njom i reakcijama koje izaziva izađu na kraj. Ali, dešava se i da žena tek kasnije (u tridesetim, recimo) „procveta“, i tada nije baš lako brzo se snaći s tim i naći pravi način da se reaguje na povećanu pažnju okoline.
Može se desiti da dami u ovakvoj situaciji ne prija što privlači više pažnje nego ranije – znaci te pažnje nisu uvek učtivi, da i ne spominjemo da ima onih koji nisu navikli da su u centru pažnje i osećaju se nelagodno ako im se to desi. A opet, ima i onih dama koje će uživati u novostečenoj atraktivnosti, u češćim komplimentima, u tome što je znatno češće primećuju, pa i zure u nju. Uživaće, moguće je, čak i u ne baš učtivom pokazivanju pažnje, kao što su zvižduci na ulici.
Šta dama u takvoj situaciji da učini? Da nastavi da se ponaša kao dama. I da ne obraća mnogo pažnje na povećanu pažnju, jer ta pažnja, ma koliko prijala egu, u suštini nema značaja. To nije pažnja koju od nekoga dobijate jer smatra da ste dobra osoba, jer mu vi lično značite, jer ste mu bitni, stalo mu je do vas. To je pažnja koju dobijate samo na osnovu fizičkog izgleda, jednog pogleda na vaše telo, krajnje površnog utiska – te osobe nije stvarno briga za vas, pa zašto bi onda vas bilo briga za njihove reakcije, dokle god to nisu reakcije koje bi vam mogle ugroziti bezbednost?
Da ne bude zabune, primetiće, verovatno, i vama drage osobe, one za koje znate da im je stalo do vas, da ste „procvetali“, i uputiće vam komplimente za to – njima ćete se toplo nasmešiti i zahvaliti im na komplimentu. Međutim, kada vam komplimente daju osobe koje vam ništa ne znače, više od običnog „hvala“ i učtivog osmeha zaista nije neophodno, a manje učtivo pokazivanje da im se dopada kako izgledate možete jednostavno ignorisati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.