Kad strast posustane

Obično je na početku veze strast između partnera veoma jaka; kasnije se dešava da oslabi (to nije uvek slučaj, kao što neki tvrde, ali nije ni retkost), ako već seks ne postane prilično loš. Šta tada? Odustati od veze? Raskinuti, ili se pomiriti s tim da to tako mora, da to „tako ide“? Nije obavezno ni jedno ni drugo. Evo šta možete isprobati kako bi vam se strast vratila u vezu.

Jedno od glavnih pravila jeste da ne izbegavate seks. Ono što nemali broj ljudi učini kada seks u vezi postane loš jeste da izbegavaju seksualne odnose, a onda, nakon nekog vremena, potraže drugog seksualnog partnera. Loša ideja – izbegavanjem seksa kad postane loš samo pogoršavate stvari. Umesto toga, razgovarajte s partnerom/partnerkom, raščistite sve nedoumice, dobro bi bilo i da oboje razmislite o tome kako da oživite vaš seksualni život.

Kad smo kod oživljavanja posustalog seksualnog života: uvedite nove stvari. Ovo ne znači da svaki čas morate menjati poze, izigravati akrobate niti opelješiti lokalni seks šop, ali postavite sebi u zadatak da, recimo jednom mesečno, isprobate nešto novo (novu tehniku, novo mesto za vođenje ljubavi, nešto što vi i vaš partner/partnerka još niste isprobali, bar ne zajedno). Ne mora u pitanju da bude ništa drastično novo (i bolje je da ne bude ništa što vam je stvarno neobično, jer ćete se tako isprepadati i teško da ćete u potpunosti uživati), samo nešto što još uvek zajedno niste uradili – već samo isprobavanje novog doneće vam uzbuđenje.

Kod muškaraca nivo testosterona (hormona zaduženog za libido) u toku noći pada za više od 25 odsto, a najviši je ujutro. Zato, kad strast počne da posustaje, nije loša ideja da ujutro vodite ljubav (probajte da legnete ranije i da se probudite ranije, kako biste uspeli i dovoljno da se naspavate).

Što češće vodite ljubav, vaše telo postaje više naviknuto na seks, pa i zahteva više. Zato, čak i ako strast između vas dvoje počne da opada, pokušajte da što češće vodite ljubav, jer ćete tako češće i želeti jedno drugo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike