najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Kad su previše brbljivi

Česte su ženske žalbe na to da muškarci malo pričaju; kad bi muškarci imali običaj da se toliko često žale, verovatno bi se žalili na to da žene previše pričaju. Međutim, ovo ne znači da su svi muškarci ćutljivi. Ima i onih koji pričaju i zapitkuju kao i žene, ako ne i više. Svaku sitnicu hoće da znaju, sve moraju da prokomentarišu, o svemu moraju da imaju sopstveni sud (makar o tome o čemu imaju sud ne znali ništa)… Takvo ponašanje, bilo da potiče od muškarca, bilo od žene, ume da bude prilično naporno.
Samo, šta učiniti kad vaš dragi ili draga baš previše brbljaju? Reći im nešto ružno ne bi bilo u redu, ma koliko nekada želeli da zarežite na njih da umuknu već jednom, jer oni ne pričaju iz zle namere. Takvi su, pričljivi, baš kao što ste vi ćutljivi, ili barem ćutljiviji od njih. Šta onda kad počnu da brbljaju ili da vam postavljaju hiljadu i jedno pitanje koje vas iritira?
Možete im reći da imate nešto važno da im kažete. A onda im blago, bez napadanja i prebacivanja, recite da je vama često zaista potrebna tišina, da vam tolika količina priče s njihove strane stvarno smeta. Uverite ih da ih volite – samo bi vam bilo mnogo lakše kada bi oni malo više ćutali. Ako vole i oni vas, imaće razumevanja za vašu potrebu, makar je i ne delili s vama.
Da li će to razumevanje biti dovoljno da ih ućutka? Najverovatnije neće. Tada možete pribeći nekom nežnom metodu podsećanja koliko cenite tišinu. Najefikasnije jeste da im, kad počnu da zapitkuju, zatvorite usta – poljupcem. Nastavite da se ljubite s njima. To će ih sasvim sigurno sprečiti da pričaju, vama će obezbediti tišinu – i biće to tišina u kojoj ćete oboje uživati.
Šta ako shvate da ih poljupcem ućutkujete? Ništa. Shvatiće sigurno, ako u glavi nemaju samo vazduh – ali ko bi želeo da se buni kada je ućutkan na toliko prijatan način?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike