najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kad treba da prespavate kod njega

Upoznale ste muškarca koji vam se dopao, dopali ste se i vi njemu, i prošlo je već neko vreme otkako ste počeli da se zabavljate. Došao je i taj trenutak – prvi put treba da prespavate kod njega. Nudio vam je on to i ranije, ali ovo je prvi put da ste i prihvatile – a onda vas je uhvatio blag napad panike.

Trudite se da to ne pokažete pred njim, da mu ne biste delovale luckasto, ali razmišljate o hiljadu stvari koje se na trenutke i vama čine luckastim. Recimo, nisu vam pri ruci sve one „neophodne sitnice“ za savršen izgled (niste planirale da prespavate kod njega, a nemate običaj da kao nomad konstantno nosite u torbi kompletan sadržaj svog ormarića iz kupatila). Plus, pitate se kako će se odnositi prema vama. Koliko će gostoljubiv biti? Osećate se „smotano“ i na momente prekorevate sebe i pitate samu sebe koliko godina imate kad se osećate tako nesigurno – pa nije vam prvi put da prespavate kod nekog muškarca!

Ukoliko ste se prepoznale u ovoj priči, ne brinite – potpuno je normalno da se ovako osećate. Nije vaš stan, nije „vaša teritorija“ – i da ste u najekskluzivnijoj hotelskoj sobi, moguće je da biste se slično osećale (izuzev ako ste baš navikle da ste stalno po ekskluzivnim hotelskim sobama), jer dokle god niste „na svome“, nemate potpunu kontrolu. To može biti zastrašujuće.

Pokušajte da se opustite. Ovaj osećaj blage panike proći će s vremenom, a svakako je pozitivno što vas je on tim pozivom da prespavate kod njega (izuzev ako je od onih koji stalno zovu razne devojke da prespavaju kod njih) pozvao u intimniju sferu svog života. Plus, pomnijim posmatranjem njegovog stana saznaćete više o njemu, a posmatranjem načina na koji vas tretira nakon tog poziva saznaćete više o tome na koji način vas vidi, kakav je i koliko vas poštuje (ukoliko atmosfera odiše negostoljubivošću, najverovatnije vas ne poštuje uopšte). Saznaćete i više o tome kakve su mu navike, pa ćete moći i da razmislite o tome da li su vam te navike prihvatljive (loša je ideja da razmišljate o menjanju).

Na prvi pogled, izgleda tako jednostavno – običan poziv da prespavate kod njega, pa niste više deca – a zapravo je veoma značajan korak dalje u vašoj vezi – korak koji će odrediti kako će vam se veza dalje razvijati.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike