U trendu

Kako očuvati brak? Otkrivamo 5 tajni ljubavi za ceo život

Jeste li se ikada zapitali kako neki ljudi ostaju u braku decenijama, a još uvek izgledaju jednako srećni kao na dan venčanja?

Prema Polu Hokemejeru, doktoru nauke, ovi srećni parovi imaju nekoliko tajni.

1. Poštovanje

“Bez obzira na seksualnu orijentaciju, rasu, godine, veru ili bilo koje drugo obeležje para, jedina stvar koja ih održava zdravim, srećnim i zaljubljenim je duboko poštovanje prema drugoj osobi, odakle god dolazila, gde god bila i gde god da se trenutno nalaze,” za Best Life kaže dr. Hokemejer.

2. Radoznalost

“Parovi koji su srećni zajedno nikada ne gube znatiželju za svet u kojem imaju privilegiju da žive, jedno za drugo ili za sebe”, objašnjava dr. Hokemejer. “Znatiželja je ono što omogućuje parovima da svako jutro ustanu iz kreveta i raduju se onome što mogu da otkriju tog dana.”

3. Smisao za humor

Parovi koji se smeju zajedno, ostaju zajedno, kaže dr. Hokemejer. “Biti srećan tokom dužeg vremenskog razdoblja zahteva obilje humora u izazovima i klonulosti života”, objašnjava. “Par koji se ne može zajedno da se smeje osuđen je na jadnu egzistenciju i neizbežan prekid.”

4. Napredak

Brakovi su maratoni objašnjava dr. Hokemejer. “Video sam previše parova koji misle da bi koraci kojima započinju brak trebalo da ostanu isti tokom čitavog braka. Parovi moraju da priznaju da brakovi prolaze kroz životne faze i trebali bi svesno da prilagode svoj tempo u skladu s tim.”

5. Ljubaznost

Ljubaznost znači puno u braku. “Život je izazovan i neizvestan. Može nam doneti stvari koje nas čine krhkima. Uspešni dugoročni partneri suprotstavljaju se ovom porivu aktivno negujući ljubazan i velikodušan duh bića”, kaže dr. Hokemejer, a prenosi N1.info.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar