Kao otvorena knjiga

Sreli ste se, osetili neodoljivu strast i privlačnost, vrlo brzo stupili u seksualne odnose. Ubeđeni ste da je to ljubav vašeg života, konačno ste sreli nekoga za kim ste tragali sve vreme. Posle samo nekoliko izlazaka, vidite sebe u venčanici, o zajedničkoj starosti i o svemu što ćete pričati unučićima da i ne govorimo.
U redu, vi ste u vrtlogu ljubavnog zanosa. Toliko se dobro osećate da imate potrebu da sa partnerom podelite sve – svoje želje, interese, stavove, osećanja (a zašto i ne biste kad je to prava ljubav?); otvarate se, otkrivate najintimnije strane svoje ličnosti, poveravate mu se…
Za takvu intimnost treba vremena. Ukoliko je forsirate, samo se zavaravate lažnim osećajem sigurnosti i tražite neutemeljenu potvrdu dugovečnosti tek započetog odnosa. Bliskost se gradi postepeno, a postiže se u onom momentu kada su oba partnera potpuno sigurna da mogu otvoreno razgovarati o svemu, mogu biti ono što zaista jesu.
Na početku veze morate očuvati svoj identitet. Ne investirajte celo svoje biće usled opijenosti i zanosa. U protivnom, možda vas očekuje slomljeno srce, uništeni snovi, usamljenost i gubitak samopouzdanja. Koliko ste puta imali vezu koja je trajala tek nedelju-dve, možda samo jednu noć? Nije ni bitno zbog čega su se te veze tako brzo završile, bitno je da ne idealizujete partnera, pripisujući mu atribute koji mu možda ne pripadaju. Ako je to greška koju stalno ponavljate, setite se da su takvi scenariji rezervisani samo za sapunice ili bajke – pogođeni ljubavlju na prvi pogled, oni pri prvom susretu povere jedno drugom ceo svoj prošli, sadašnji i budući život, iste noći vode ljubav i večno žive srećno i zadovoljno.
Dvoje ljudi ne mogu postati bliski preko noći, ne mogu postati bračni par. Neki to možda nikada i neće postati. Muškarcima i ženama treba vremena da novog partnera postave u okvire svog života, kako ljubavnog tako i poslovnog, porodičnog ili društvenog. Do tog trenutka ne silite ništa – suptilno mu pokažite da ste zadovoljni sobom i svojim životom, ali da vam je u svemu tome stalo i do njega; bez žurbe i forsiranja. Tek kada budete sigurni da ta osoba zavređuje bitnu poziciju, dopustite najdublji nivo intimnosti, ali samo ukoliko ste se uverili u to da je reč o pravoj osobi za vas!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike