Knjige o seksu – neophodne?

Prilično često možete naići na savet da treba da obogatite svoj seksualni život, da nipošto ne dopustite rutinu u njemu. Između ostalog, savetuje vam se proučavanje knjiga o seksu. Probajte s ovom knjigom, probajte s onom… Nekada ti saveti umeju da budu prilično agresivni – prosto da poverujete da vam je za dobar seksualni život neophodno da pročitate bar nekoliko knjiga o seksu. Da li je baš tako? Priča o tome da smo se udaljili od sopstvenih nagona i da nismo svesni onoga što je našem telu potrebno je česta – da li zaista, bez pomoći bar nekoliko knjiga, ne možemo otkriti kako da zaista uživamo u seksu?
Naravno da ne. Tačno je da nije loše obogatiti svoj seksualni život nečim ako je počeo da zapada u rutinu, a vama ta rutina ne prija (ako uživate u rutini, samo napred!), ali da vam je neophodna knjiga da biste otkrili šta vam prija? Hm, da li stvarno verujete u to?
Da ne bude zabune, knjige mogu da pomognu. Mogu da vam otkriju neke stvari o vašem telu ili telu partnera ili partnerke kojih niste bili svesni. Seks je i dalje, u suštini, tabu tema, a mnogi se i stide da istražuju potrebe svog tela, tako da vam dobra knjiga o tome može dati veoma korisne ideje šta bi bilo dobro da istražite.
Isto tako, u nekim knjigama možete naći različite predloge o različitim tehnikama. Ne morate ih usvojiti, niti vam bilo koja od tih tehnika garantuje zadovoljstvo – ali, opet, možete tako dobiti ideju šta biste mogli da isprobate.
Ukoliko ste iole voljni da istražujete i da upotrebite sopstvenu maštu (i maštu svog partnera ili partnerke), sasvim lepo možete i bez ikakvih knjiga otkriti šta je ono u čemu uživate i sami otkriti različite poze i tehnike. Ako ste previše stidljivi da sami smišljate takve stvari, mogu i knjige da posluže – za početak, da vam daju ideju.
Dalje ćete, ipak, morati da istražujete i otkrivate sami, jer teško da ćete u ma kojoj knjizi naći nešto što će u potpunosti zadovoljiti potrebe baš vas i vašeg partnera ili partnerke.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike