najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ko je romantičniji?

Ako nekog upitate: "Ko je romantičniji, muškarci ili žene?", najverovatnije će vas "belo" pogledati i reći: "Žene, naravno." Takav odgovor najverovatnije ćete dobiti i od muškaraca i od žena, i to ne samo "na brdovitom Balkanu", gde se uglavnom očekuje da muškarci budu mačo tipovi (nešto kao "romantika je za curice"), već i na razvijenom Zapadu, uprkos svim onim pričama o novom, savremenom i osećajnom muškarcu. Ipak, da li je tako?
U Britaniji je sprovedeno jedno zanimljivo istraživanje među pripadnicima oba pola, gde su ispitanici dobili jedno veoma jednostavno pitanje: koje svoje sećanje biste proglasili najvažnijim? Ubedljiva većina muškaraca je za svoje najvažnije sećanje proglasila prvi poljubac (da, verovali ili ne, to im je bilo ispred prvog automobila ili prvog odlaska na utakmicu). Većini žena najvažnije sećanje bio je – prvi kućni ljubimac. Prvi poljubac je ženama uglavnom na trećem ili četvrtom mestu.
Rezultati ispitivanja su otprilike ovakvi: većina muškaraca se najradije seća prvog poljupca, zatim prvog automobila, prvog odlaska u inostranstvo, prve fudbalske utakmice, prve kupljene gramofonske ploče ili prvog ljubimca (na istom mestu su po popularnosti), prvog koncerta na kome su bili, prvog filma i, na kraju, prvog dana u školi (za to se opredelilo samo četiri odsto ispitanih). Za razliku od njih, žene se najradije sećaju prvog ljubimca, zatim prvog odlaska u inostranstvo, treće i četvrto mesto dele prva ploča i prvi poljubac, na petom mestu je prvi automobil (uglavnom su ga dobile na poklon), zatim idu prvi koncert, prvi film, prvi dan u školi; za prvi odlazak na utakmicu opredelilo se svega dva odsto žena (neki bi rekli da je čudo da ih je i toliko).
Dok neki odbijaju da poveruju u rezultate ove ankete ("Ma haj"te, molim vas, muškarcima je kao prvi poljubac najvažniji!"), oni duhovitiji predlažu mladićima taktiku kako da devojci zauvek ostanu u sećanju: pre nego što je prvi put poljube, neka joj poklone neku slatku, malu, čupavu životinjicu. Mijau!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike