U trendu

Konačno otkrivena tajna vatrenog seksa: Nije bitna ni tehnika ni veličina, već ovo

Nakon što je za jednu britansku firmu kao voditeljka napravila istraživanje o spavanju, doktorka neurologije Verena Sen, objasnila je kako san pomaže svim aspektima života, pa tako i onom seksualnom.

„Kad ne spavamo dovoljno u organizmu raste nivo kortizola, a testosteron je potisnut, zbog čega manjak sna smanjuje želju za seksom, ali i verovatnoću dobrog seksa“, objasnila je ona.

Osim toga, rekla je, spavanje takođe može da poveća naše samopouzdanje vezano za fizički izgled i da pomogne u ravnoteži autonomnog nervnog sistema, koji reguliše osnovne telesne funkcije kao što su disanje i probava, ali i one sekundarne, seksualne.

Još je jedna studija o vezi seksa i spavanja objavljena u časopisu „Journal of Sexual Medicine“, a pokazala je da se sa svakim dodatnim satom spavanja ženama za 14 odsto povećavaju šanse da iniciraju seks.

„San nam podiže nivo energije i poboljšava seksualnu izdržljivost, pa smanjuje nivo hormona koji uzrokuju stres što nam omogućava da budemo zadovoljniji našim telima“, rekla je dr Sen za The Sun.

Spavanje, dodaje, povećava i kreativnost, pa je veća verovatnoća da ćete eksperimentisati u spavaćoj sobi, isprobavati nove poze i vrste predigre.

„Rekla bih da je tajna sjajnog seksa u sedam do devet sati kvalitetnog sna“, zaključila je doktorka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar