najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prilika za vas: evo kako letovanjem doći do pomirenja

Česta je pojava, nakon naporne „radne godine“, da se od letovanja očekuje previše – između ostalog, da se od letovanja očekuje da popravi načete odnose s partnerom ili partnerkom. A upravo na letovanjima veze često pucaju.

U čemu je problem? Odmor je, opušteni ste, uživate tamo gde ste otputovali, konačno ste slobodni od obaveza, možete da se posvetite jedno drugom i da zajedno uživate… Problem je što i niste baš opušteni, ne ako od letovanja očekujete da vam, kao čarobnim štapićem, popravi vezu i razreši sve sukobe u njoj. Tenzija koja je nastajala cele godine, usled stresnog života i međusobnih sukoba i optuživanja, neće tek tako nestati u toku desetak dana letovanja, niti će iščeznuti samo zato što vi želite da vam odmor bude savršen.
Dodatna greška je što se od odmora često unapred očekuje previše – ništa manje nego savršenstvo. Očekuje se super vreme, besprekorna usluga, predivan smeštaj, ljubazni meštani, sve funkcioniše sasvim glatko… U stvarnosti, naravno, nikada ne ispadne sasvim tako – može da bude dobro, ali ako očekujete savršenstvo, to „dobro“ vam neće biti dovoljno dobro. Onda se to nezadovoljstvo i razočarenje nadovežu na već postojeći sukob s partnerom ili partnerkom – sukob koji bi mogao da bude dodatno pojačan i time što imate različite ideje o tome kako najlepše provesti odmor, pa, recimo, jedno samo želi da se izležava na plaži, a drugo bi obilazilo znamenitosti.
Da li to znači da s partnerom ili partnerkom ne možete imati lepo letovanje? Ne, naravno, možete se vas dvoje super provesti – ali ako ste pre letovanja u sukobu, ne očekujte od tog jednog puta da odnese sve vaše probleme. Zapravo, stručnjaci nekad savetuju da, ako imate problema u vezi, na odmor idete odvojeno, kako biste mogli da se na miru opustite, kao i da hladne glave razmislite o problemima. Kada se vratite s odvojenih odmora, trebalo bi da imate bolje šanse da rešite probleme. Pored toga, ako među vama i dalje postoji ljubav, u toku razdvojenosti ćete se i uželeti jedno drugog, što ne može da škodi.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    „pomirenje tajnu dijeli… isto tako i razdvojeno(st) ljetovanje“- bolje zajedno

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike