najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Lista obaveza i seks

Uživanje u seksu može biti ometeno time što vam nešto odvuče pažnju. To je neretko priličan problem ženama – pokazalo se da je njima lakše prekinuti koncentraciju u toku seksa nego muškarcima – jer im onda raspoloženje začas opadne i dosezanje vrhunca postane veoma teško. Ono što ženama neretko skrene pažnju s vođenja ljubavi jesu raznorazne obaveze koje im tek predstoje, ili na koje su zaboravile pa ih se naknadno sete.

Ne kažemo da se to redovno dešava svakoj ženi, niti da se ne može desiti muškarcu. Ali, nemali broj žena ima sledeći problem: počne maženje s partnerom, uzbuđuju jedno drugo, vode ljubav – i u nekom trenutku im samo padne na pamet da su zaboravile da podignu kaput s hemijskog čišćenja, ili krenu da “vrte po glavi” spisak za kupovinu, ili listu stvari koje treba obaviti, ili već nešto slično, i seksualno uzbuđenje im začas splasne.

Vrhunac? Možda, ako vođenje ljubavi potraje bar još pola sata, i ako ovog puta uspeju da održe koncentraciju. A možda i ne, možda ih želja jednostavno prođe i samo čekaju da se vođenje ljubavi završi, pa da obave to što treba obaviti.

Zvuči vam poznato? Mnogima se desilo. I mnoge je iznerviralo, ako ih već vremenom nije dovelo do toga da odustanu od seksa, ili da im seks bude samo još jedna obaveza koju ispunjavaju reda radi, zbog voljene osobe (koja pre ili kasnije primeti nedostatak entuzijazma, pa odustane i ona). Srećom, postoji način da se taj problem reši, i ako se dosledno sprovodi, uglavnom uspeva.

Šta učiniti? Redovno sastavljati liste obaveza, kao i nedoumica koje u vezi s bitnim stvarima (posao, deca, kuća, porodica…) imate, za obaveze odrediti vreme kada ćete ih ispuniti, a o nedoumicama razgovarati s partnerom. Na taj način mozak dobija signal da je problem rešen, ili da će tada-i-tada, tako-i-tako biti rešen, da će obaveze biti ispunjene, pa prestaje da ih “prežvakava”. To onda donese opšti osećaj rasterećenosti – i mogućnost da se zaista koncentrišete na ono što radite u tom trenutku, šta god to bilo, uključujući i vođenje ljubavi.

Naravno, i dalje je moguće da vam nešto “razbije koncentraciju”, da vam skrene pažnju, ali uz opisani metod to će se dešavati znatno ređe.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike