najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ljubav u tami

Jedan od najčešćih saveta u vezi sa vođenjem ljubavi jeste da se to ne radi u mraku. Možete voditi ljubav uz svetlost sveća ili neke male lampe, a može i pod jačim osvetljenjem. Kao obrazloženje navodi se to da muškarci vole da mogu da vide telo svoje partnerke (što je savršeno tačno – već je opšte mesto priča o tome koliko muškarce može da uzbudi već i sam pogled na nago telo partnerke), a nekad, implicitno, i nešto drugo. Naime, to da nismo više u “mračnim vremenima”, da smo oslobođeni tabua i da vođenje ljubavi u potpunom mraku nužno pripada tim ružnim vremenima kada se seks smatrao nečim sramotnim, o čemu se ne priča i što je najbolje obaviti krišom (maltene krišom i od samih učesnika).

Zapravo, toliko često se insistira na tome “ne stidite se, ostavite uključena svetla kad vodite ljubav, a možete i da dodate nekoliko ogledala kako biste mogli da posmatrate sebe dok to radite” da se može desiti da pomislite da je vođenje ljubavi u mraku nešto odvratno, nešto što će vas sprečiti da uživate. Uopšte nije tako.

Čulo vida je samo jedno od pet čula. Svakako, bitno je – ljudi primaju oko 85% svih utisaka baš preko ovog čula – ali nije jedino. Kada zatvorite oči (ili ugasite svetla), možete se prepustiti i zadovoljstvima koja vam pruža upotreba ostalih čula – zadovoljstvima koja inače, baš zbog izraženo dominantne uloge očiju, možete i da ne primetite, ili da ih tek u neznatnoj meri budete svesni. Šapat (bezobrazan ili ne) vašeg partnera ili partnerke, zvuk njihovog disanja, zvuk koji pravi njihova koža dok se trlja o vašu. Mirisi njihovog tela (svaki deo tela ima drugačiji miris). Ukusi njihovog tela (i za ukus važi isto što i za miris). Nežni dodiri, svuda. Čitav novi svet čulnog zadovoljstva.

Da ne bude zabune, ovo nipošto ne znači da ne možete u potpunosti uživati i dok su svetla uključena. Naprotiv, vizuelni stimulans je veoma, veoma moćan. Ipak, nemate nikakvog razloga da sebe smatrate primitivnom osobom koja još uvek živi u mračnom srednjem veku ukoliko poželite da vodite ljubav dok su sva svetla ugašena. Može se uživati i ovako i onako – na vama i vašem partneru ili partnerki je da se opredelite šta vam u kom trenutku više prija – i da uživate.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike