Manje može biti više

Ukoliko prelistavate časopise koji se bave, između ostalog, i muško-ženskim odnosima, a samim tim i seksom, moguće je da ste primetili izjave tipa: „Mi smo veoma strastveni, svakog dana bar dva puta vodimo ljubav.“ Onda se može desiti da se zbog toga osetite bedno, jer vi vodite ljubav jednom u nekoliko dana, ili jednom nedeljno, ili… U svakom slučaju, manje od onih srećnika. Međutim, ko vam kaže da su oni stvarno srećnici? U redu, moguće je da je njima stvarno super što toliko često vode ljubav – ali zašto biste se vi zbog toga osećali loše? Kakve veze ima neki (moguće i izmišljeni) par iz časopisa sa vama?

Ponekad se dešava da parovi pomešaju kvantitet sa kvalitetom. Da ne bude zabune, ukoliko vi i vaš dragi ili draga vodite ljubav pet puta dnevno i oboje ste srećni i zadovoljni zbog toga, super! Ipak, dešava se da neki parovi često vode ljubav jer zapravo osećaju neku vrstu pritiska da tako čine. Možda se takmiče sa nekim parom iz časopisa ili sa komšijama, ili već nekim drugim parom, možda pokušavaju da dostignu neke kriterijume koje su sami sebi nametnuli.

Ukoliko se ljubav vodi češće nego što to partnerima zaista prija, to može dovesti, ma koliko to paradoksalno zvučalo, do toga da strast izbledi – do toga da vam bude, bukvalno, previše seksa. Posledica je da prilikom svakog vođenja ljubavi osećate sve manje i uživate sve manje, a sve vreme ubeđujete sebe kako je sve u redu, jer, eto, jako često vodite ljubav.

Ako veoma često vodite ljubav, a čini vam se da strast sve više i više bledi, zapitajte se zašto to činite. Pokušajte da se na neko vreme (nekoliko dana, recimo) suzdržite od vođenja ljubavi. Možete pogledom izazivati jedno drugo, možete se provokativno smeškati i oblačiti, ali nemojte voditi ljubav! Sve to, razume se, u dogovoru sa partnerom ili partnerkom. Onda, kad rok koji ste postavili prođe, vrlo je verovatno da će se ponovo rasplamsati strasti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike