najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Manje poznati detalji o poljupcima

Verovatno je da, kao odrasle osobe, dosta toga znate o ljubljenju i poljupcima. Ipak, postoje i neki detalji koji vam, moguće, nisu poznati – ne radi se o nečemu od životne važnosti, ali bi vam moglo biti zanimljivo.

1. Dva od svaka tri para naginju glavu na desnu stranu kada se ljube.

2. Kratak dodir usnama aktivira dva mišića. Strastveni poljubac, s druge strane, koristi sva 34 mišića vašeg lica. Prema tome, radi se o popriličnoj vežbi!

3. Baš kao i otisci prstiju ili snežne pahuljice, nema dva otiska usana koji su identični.

4. Poljupci su dobri za vas. Istraživanja pokazuju da vam ljubljenje poboljšava ten, pomaže cirkulaciju, pruža dobru prevenciju protiv truljenja zuba i može da ublaži glavobolju.

5. Prosečna osoba provede 336 sati tokom svog života ljubeći se.

6. Poljubac je predstavljen znakom “H”, a znate li kako je došlo do toga? Počev od srednjeg veka, osobe koje ne umeju da se potpišu stavljale su “H” kao svoj znak, i poljubile bi taj znak da bi pokazale iskrenost. Vremenom je znak “H” počeo da prestavlja sam poljubac.

7. Poljubac vas uzbudi (ne samo u seksualnom smislu već i kao žestoka akcija), zar ne? To je zato što se prilikom ljubljenja oslobađaju isti neurotransmiteri u mozgu kao prilikom skakanja padobranom, bandži-skokova i trčanja.

8. U proseku, žena poljubi 29 muškaraca pre nego što se uda.

9. Muškarci koji poljube svoju partnerku pre nego što odu na posao, u proseku zarađuju više od onih koji to ne čine.

10. Najduži poljubac u istoriji filma bio je između Džejn Vajman i Redžisa Tumeja, u ostvarenju “You’re in the Army Now” iz 1941. Trajao je tri minuta i pet sekundi. Ako ste se ljubili duže od toga, vreme je za slavlje!

2 komentara
  1. Milena Marković

    29, malo puno, a 🙂

  2. Ljiljana Popović

    Tekst je originalan. Iako dosta toga o tome i sama znam, sviđa mi se. Evo vam jedan veliki poljubac!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike