najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mekušac ili grubijan?

Nije retka situacija da žene pričaju kako bi volele da budu s finim, nežnim, pažljivim muškarcem, onda nađu takvog muškarca, budu neko vreme s njim u vezi – i ostave ga jer im je previše “mek”, ili zbog nekog grubijana koji vrlo brzo počne da ih maltretira.

Ni ta veza s grubijanom ne završi se slavno – nekad žena ostane s njim u vezi i konstantno se žali na njega, a nekad ga ostavi “jer je kreten”. I muškarci koji čuju za to se upitaju – pa dobro, znaju li žene šta hoće, pričaju da hoće jedno, pa ispadne da im to ne valja, onda probaju drugo, pa im ne valja ni to, da li ih je uopšte moguće zadovoljiti?

Ima žena koje zaista ne znaju šta hoće – i to će neke čak i same priznati. Samo po sebi nije logično da žena želi da bude s nekim ko bi je maltretirao, ali ako je odrasla uz oca koji maltretira majku, a majka ćuti i trpi jer je to, je li, muško, žena može da i nesvesno smatra da je to ono kako pravi muškarac treba da se ponaša i, iako joj na svesnom nivou prija da je muškarac mazi i pazi, ubrzo će nežnog i pažljivog muškarca početi da smatra nedovoljno muževnim. A kao moderna žena neće hteti dugo da trpi ni muškarca koji je maltretira, što može da dovede do toga da ide iz jedne loše veze u drugu.

Postoje i slučajevi kada je žena odrasla u uverenju da su svi muškarci kreteni, pa će i nesvesno tražiti upravo takve muškarce, kako bi sebi dokazala da je u pravu, a odbijaće one koji bi se normalno ponašali.

Ipak, u većini slučajeva, nije toliko nemoguće ispuniti zahteve žene kao što bi se zlobnicima moglo učiniti. Te zahteve teško da će ispuniti neko ko je zaista “mekušac” (“papučić”, “beskičmenjak” i slično, to jest, onaj koji nema svoju ličnost i samo robovski sluša šta mu žena kaže), kao što ih neće ispuniti ni onaj ko ima običaj da lupa šakom o sto i konstantno naređuje ženi šta da radi – najbolje šanse ima, u nedostatku boljeg izraza, “normalan” muškarac.

Onaj će ženu tretirati kao ravnu sebi, umeće da bude nežan i pažljiv i da joj ugodi, ali će umeti i, kada je potrebno, da pokaže čvrstinu i vladanje situacijom. Ako se potreba za čvrstinom ne ukazuje, nije loše da je povremeno svejedno pokažete, koliko da se vaša draga uveri da možete i to.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike