U trendu

Miris žene

Žene često imaju osetljivije čulo mirisa nego muškarci, pa se može desiti da im smeta i neki miris koji muškarci uopšte ne konstatuju. Pored toga, žene najčešće još kao devojčice nauče da žensko mora da bude čisto i uredno (dodajte tu još i uverenja, u nekim krajevima još uvek živa, da je žensko po svojoj prirodi nečisto). Majke će grditi i dečake kad prljaju po kući, ali ređe nego devojčice („muško je, takav je“). Kada se sve to sklopi u celinu, dobije se sledeći rezultat: žene su često u panici da će ih muškarci doživeti kao prljave, da će im miris njenog tela biti neprijatan i da će zato biti odbojne muškarcu.

Ženska reakcija na ovaj strah ponekad je opsesija ličnom higijenom: pirkanje svaki čas, obilno korišćenje parfema, nekad u toj meri da postaje nemoguće osetiti prirodan miris ženinog tela (ne mislimo na miris kada je oznojena i masne kose od celodnevnog posla, već na normalan miris tela žene koja se redovno tušira). Od straha od toga da će njen telesni miris biti neprijatan muškarcu, žena ume da u intimnim odnosima bude toliko zgrčena da nikakvo zadovoljstvo ne može da oseti; nije čak ni izuzetno retko da žena, odmah posle vođenja ljubavi, otrči u kupatilo da se istušira i detaljno izriba – i tako svaki put, ostavljajući muškarca da se pita šta je to tako strašno muči kad ne može još malo da leži pored njega.

Muškarac koji se žali na nedostatak nežnosti nakon vođenja ljubavi? O, da, postoji i to – kad žena redovno nakon intimnih odnosa pobegne u kupatilo. Koliko je, zapravo, muškarcima bitna ženska higijena? Šta je to što bi njima bilo odbojno?

Ako pitate muškarce, odgovor će biti da im zaista smeta jako malo toga. Ukoliko se žena redovno tušira i pere (redovno znači jednom dnevno, češće jedino ako se nečim baš isprljala), muškarcu će njen miris biti prijatan i neće imati nikakvih primedbi. Brazilska depilacija? Možda jeste u trendu, ali većina muškaraca je ne voli (nađe se i poneki izuzetak) – ukoliko su dlačice iz pubične regije u potpunosti uklonjene, muškarci najčešće imaju utisak da su u intimnim odnosima s gumenom lutkom ili s maloletnicom, a većina tome ipak nije sklona. Parfemi? Muškarci ih vole, ali u vrlo maloj količini, inače dobiju utisak da su sa sapunom, a ne ljudskim bićem.

Ukratko: normalna higijena (tuširanje jednom dnevno) i, eventualno, poneka kap parfema koji se dopada vašem dragom uz veliku dozu opuštenosti i uživanja u njegovim dodirima – i smatraće vas za boginju seksa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.