U trendu

Mit o postizanju orgazma u koji danas veruje puno žena: Stručnjaci otkrivaju istinu

Stručnjak za seks i veze Nađa Bokodi iz Australije rekla je da mnoge žene veruju da su aseksualne jer ne mogu da dođu do orgazma. Mnoge žene bore se za orgazam tokom seksa, ali često ostaju bez njega.

Dok neke žene imaju načina da dosegnu vrhunac, druge žene jednostavno odbacuju mogućnost da ga imaju kao problem njihove seksualnosti. Barem je to ono što je Nađa tvrdila tokom razgovora s prijateljicom za koji kaže da joj je otvorio oči.

Pišući za news.com.au, Nađa je napisala: ‘Na ručku sam s novom prijateljicom u prepunom kafiću.’

– Ona je biseksualka, ali je u svojoj prvoj vezi s drugom ženom i ne može da prestane da priča o tome – objasnila je.

Nađa je rekla da se prijateljica zbog bivšeg dečka dugo osećala kao da je jako teško doživeti orgazam. Zbog tog nedostataka seksualnog vrhunca je pretpostavila da ne voli seks.

Ali nakon što je žena počela da ulazi u detalje svog ljubavnog života, otkrila je da ima ‘tonu’ seksa u svojoj novoj vezi.

– Rekla mi je: ‘Samo se seksam. A da ne pričam o tome koliko sam samu sebe šokirala brojnim orgazmima koje sam doživela.’  – prepričava Nađa.

– Dođem do orgazma za samo par minuta. To je neverovatno – rekla joj je prijateljica.

Bokodi tvrda da je to nije iznenađujuće otkriće, iako su mnogi njeni čitaoci često uvereni da imaju problem s postizanjem orgazma, Nađa je insistirala da to nije njihova krivica.

– Problem nije u sposobnosti čoveka da dosegne vrhunac, niti je mehanika postizanja vrhunca posebno složena – nastavlja.

– Istraživanja pokazuju da su žene u stanju da postignu orgazam efikasno i pouzdano tokom solo seksa, obično za samo četiri minuta – kaže i nastavlja da ‘žene nemaju inherentno nisko interesovanje za seks – bezbroj studija je potvrdilo da su žene barem jednako zainteresovane za njega kao muškarci.’

Nađa je počela da raspravlja o kulturi u kojoj se nalazimo u kojoj ljudi veruju da je njihovo zadovoljstvo misteriozno i ​​komplikovano, iako to nije tako.

– Takođe je primetno da razlika u postizanju orgazmu (heteroseksualni muškarci svrše 95 posto vremena tokom seksa, dok žene svrše u samo 65 posto slučajeva) nije proširena na homoseksualne žene. Ta studija je pokazala da lezbijke doživljavaju vrhunac skoro jednako često kao i heteroseksualni muškarci – piše autorka članka.

– Uprkos celoj industriji izgrađenoj oko ideje da je dovođenje žene do vrhunca naporan i komplikovan zadatak koji zahteva podršku dodataka ishrani, e-kurseva i kliničkih intervencija, te porastu interesovanja internet mimova koji se šale o tome kako je muškarcima teško da pronađu klitoris – ženski orgazam nije nedostižan. Međutim, živimo u kulturi koja bi pre zavarala deo populacije s vulvom da veruje da je njihov užitak misteriozan i komplikovan, nego da bi se pozabavila činjenicom da većina muškaraca nije niti vešta niti ulaže vreme ni energiju u pružanje zadovoljstva ženama – napisala je.

Polno vaspitanje usađuje to zadovoljstvo dečacima učeći ih o mokrim snovima, erekciji i ejakulaciji, ali ne i o načinima na koje mogu da uzvratite zadovoljstvo.

Suprotno tome, devojke uče da su njihova tela posude za neprijatnost i bol – upozoravamo ih na menstrualne grčeve i porođaj, i prigušenim im glasom govorimo da će gubitak devičanstva verovatno boleti; ali retko kad uče da njihova tela mogu da dožive radost, oslobađanje i zadovoljstvo, piše News.com.au.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar