najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Možete sve da im kažete…

Iskrenost je osobina koju mnogi cene, plus je i često uverenje da bi voljenoj osobi trebalo da možete sve da kažete. Međutim, to ne znači uvek i da voljenoj osobi treba reći baš sve, naročito ne na početku veze.
Nije nikakva retkost da osoba s kojom ste nedavno počeli da izlazite opušteno izjavi da sve možete da joj kažete. Ta osoba vam se jako dopada, poverujete joj na reč, i kažete joj nešto o sebi zbog čega se i sami malčice osećate nelagodno, ali, eto, sad ste s tom divnom osobom kojoj možete da se poverite – kakvo je to olakšanje! I ispadne da toj osobi ipak ne možete da kažete sve; ne kažemo da uvek dođe do raskida u ovakvim situacijama, ali se desi da vas ta osoba posle gleda na drugačiji način i manje vas ceni. Neretko, "Možeš sve da mi kažeš" zapravo znači: "Siguran/sigurna sam da u tvom životu nije pre mene bilo ničeg krupnog u vezi s bilo čim". A vi ste, recimo, ranije bili promiskuitetni (što neki smatraju odbojnim), imate u porodici teško obolelu osobu (fizički ili mentalno; i jedno i drugo mnogi smatraju neprihvatljivim), imate dete iz prethodnog braka (i opet, za mnoge neprihvatljivo, neće valjda tuđu decu da podižu!)…
Šta učiniti? Biti oprezan s onim što govorite, naročito na početku. Svakako da, ako postoji nešto krupno u vašem životu što bi uticalo i na vas dvoje kao na par, voljena osoba treba da zna za to (ako joj je taj podatak o vama neprihvatljiv, onda ionako nije za vas) – onda kad počne da izgleda kao da bi mogla da postoji zajednička budućnost, ne samo lagana zabava. A one stvari koje su deo vaše prošlosti i nemaju uticaja na vašu budućnost, niti na budući zajednički život s voljenom osobom (ako ga bude), pa, to nije obavezno reći. Vrlo je verovatno da ni voljena osoba neće s vama podeliti baš svaki detaljčić iz svog života.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike