Najbolja osveta posle raskida

Foto: AdinaVoicu/Pixabay.com

Raskid ili razvod uvek bole, i nije nikakva retkost da neko poželi da se osveti bivšem partneru ili partnerki za bol koji oseća i koji još uvek traje. Naravno, to što neko poželi da se na neki način osveti, da ovako ili onako povredi bivšeg partnera ili partnerku, ne znači da bi to i trebalo da uradi – mada, postoji jedna vrsta “osvete” koja je zapravo dobra.

Nakon raskida mnogo je onih koji smišljaju šta bi sve mogli da urade bivšem partneru ili partnerki, kako da im napakoste. Nema baš mnogo onih koji nešto zaista i urade – neki uspeju da “ispucaju nezadovoljstvo” već kroz samo smišljanje najneverovatnijih poduhvata, neki se i dalje osećaju loše, ali znaju da bi bilo neetički svetiti se i da ništa pozitivno time ne bi postigli, a neki se jednostavno ne usude da bilo šta konkretno učine. Tek mali broj ljudi će neku vrstu osvete sprovesti u delo, i tu se desi sve i svašta – uništavanje imovine, fizičko ili verbalno povređivanje bivšeg partnera ili partnerke ili njima dragih osoba, povređivanje kućnih ljubimaca, razni morbidni gestovi, spletkarenje… Da li je potrebno naglasiti koliko je loše učiniti bilo šta od navedenog?

Za one koji, uprkos tome što znaju da im osveta i to što bi napakostili bivšem partneru ili partnerki neće pomoći, ipak žele nekakav oblik osvete, ne mogu bez toga, evo jedne ideje.

Osvetite se toj osobi – tako što ćete nastaviti sa svojim životom. Bez nje. Bez misli o njoj. Nećete biti opsednuti razmišljanjem o toj osobi, bilo zato da ponovo pokušate vezu, bilo zato da je na neki način dodatno povredite. Nećete se uopšte baviti njom – bavićete se sobom, stvarima koje vam donose zadovoljstvo, ne onim koje vas nerviraju, uživaćete u svom životu. I bez “paradiranja” pred tom osobom da joj pokažete kako vam super ide i bez nje, jer biste se tako i dalje više bavili bivšim partnerom ili partnerkom nego sobom – uživajte bez obzira na to da li je ta osoba u blizini da to vidi ili nije.

Ukoliko je toj osobi cilj bio da vam zagorča život i da vas povredi, ništa je neće više razbesneti nego to što više za vas ne postoji, što u naumu nije uspela i što je vama dobro. A ako joj to nije bila namera, ako je i ta osoba povređena i pokušava da nastavi sa svojim životom, pa, i tada je ono što činite dobro – imali ste neuspeh, preživeli ga, i nastavljate dalje, nadamo se ka uspehu i lepšem životu.

Jedan komentar

  • Lana Popovic

    Ne svetite se osobama sa kojima ste raskinuli. Bilo da ste vi inicijator raskida, ili da ste ostavljeni. To je deo života koji je sada iza vas, završen, i predstavlja jedno iskustvo i uspomenu. Nastavite dalje sa svojim životom.

Ostavite komentar

Oznake