U trendu

Najbolji partner je baš 13.

Upoznale ste nekog muškarca, dopao vam se, dopali ste se i vi njemu i veza je počela. Sve je išlo lepo i u jednom trenutku vas dvoje ste rešili da se venčate. Vaše prijateljice, međutim, nisu sigurne da to treba da učinite – ne zato što imaju nešto protiv tog muškarca, već smatraju da vi niste bile s dovoljno muškaraca da biste zaista mogle da znate šta vam odgovara, s kakvim čovekom želite da provedete ostatak života. A vi pomislite da i niste baš toliko neiskusne kao što vaše prijateljice misle (jeste im vi svašta poveravale, ali ne baš sve). Smatrate da znate šta radite i da ste dobro odabrale partnera.

I s koliko muškaraca uopšte treba da budete da biste imale dovoljno iskustva i postale sposobne da procenite šta je ono što želite od svog partnera? Jedna nemačka studija pokazuje da je trinaesti muškarac onaj koji je pravi za vas.

Da ne bude zabune, to ne mora da znači da ste 13 puta bile u zvaničnoj vezi. Bitni su muškarci koji su za vas kao ženu bili značajni u životu, koji su vam na neki način dotakli srce. Šta to konkretno znači? Znači da se računa i onaj dobar drug s kojim nikada niste bile sasvim sigurne na čemu ste – dopadao vam se, izgledalo je da se, možda, dopadate i vi njemu, ali nikada niste bile u vezi s njim. Računaju se, naravno, i svi muškarci s kojima ste bili u emotivnoj vezi, makar to i ne dospelo do kreveta – svaki od njih vam je ukazao na nešto što vam se dopada, kao i na nešto što vas odbija.

Ne računa se tinejdžerska zaljubljenost u omiljenog glumca, kao ni bliska povezanost s ujakom – oni vam nikada ne mogu postati partneri (u slučaju ujaka, ne može vam postati partner u bilo kojim normalnim okolnostima), niti od njih možete dobiti informaciju o sebi kao o ženi. Isto tako, ne računa se ni simpatija u koju ste vi zaljubljeno „blenuli“ u mlađim danima (vrtić, osnovna ili srednja škola…), a koja vas nikada nije ni pogledala.

Prema rezultatima ove nemačke studije, ispada da je potrebno da „budete“ sa 12 muškaraca da biste dovoljno sazrele i shvatile šta je to što zaista želite, i onda je najverovatnije da će onaj trinaesti biti pravi za vas.

Naravno, to ne znači da će veza s onim koji nije trinaesti biti automatski osuđena na propast – samo pokazuje koliko je muškaraca potrebno većini žena (u koju vi ne morate spadati) da bi naučile da procene šta žele i šta ih čini srećnim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar