Najbolji partner je baš 13.

Upoznale ste nekog muškarca, dopao vam se, dopali ste se i vi njemu i veza je počela. Sve je išlo lepo i u jednom trenutku vas dvoje ste rešili da se venčate. Vaše prijateljice, međutim, nisu sigurne da to treba da učinite – ne zato što imaju nešto protiv tog muškarca, već smatraju da vi niste bile s dovoljno muškaraca da biste zaista mogle da znate šta vam odgovara, s kakvim čovekom želite da provedete ostatak života. A vi pomislite da i niste baš toliko neiskusne kao što vaše prijateljice misle (jeste im vi svašta poveravale, ali ne baš sve). Smatrate da znate šta radite i da ste dobro odabrale partnera.

I s koliko muškaraca uopšte treba da budete da biste imale dovoljno iskustva i postale sposobne da procenite šta je ono što želite od svog partnera? Jedna nemačka studija pokazuje da je trinaesti muškarac onaj koji je pravi za vas.

Foto: Unsplash/Pixabay.com

Foto: Unsplash/Pixabay.com

Da ne bude zabune, to ne mora da znači da ste 13 puta bile u zvaničnoj vezi. Bitni su muškarci koji su za vas kao ženu bili značajni u životu, koji su vam na neki način dotakli srce. Šta to konkretno znači? Znači da se računa i onaj dobar drug s kojim nikada niste bile sasvim sigurne na čemu ste – dopadao vam se, izgledalo je da se, možda, dopadate i vi njemu, ali nikada niste bile u vezi s njim. Računaju se, naravno, i svi muškarci s kojima ste bili u emotivnoj vezi, makar to i ne dospelo do kreveta – svaki od njih vam je ukazao na nešto što vam se dopada, kao i na nešto što vas odbija.

Ne računa se tinejdžerska zaljubljenost u omiljenog glumca, kao ni bliska povezanost s ujakom – oni vam nikada ne mogu postati partneri (u slučaju ujaka, ne može vam postati partner u bilo kojim normalnim okolnostima), niti od njih možete dobiti informaciju o sebi kao o ženi. Isto tako, ne računa se ni simpatija u koju ste vi zaljubljeno „blenuli“ u mlađim danima (vrtić, osnovna ili srednja škola…), a koja vas nikada nije ni pogledala.

Prema rezultatima ove nemačke studije, ispada da je potrebno da „budete“ sa 12 muškaraca da biste dovoljno sazrele i shvatile šta je to što zaista želite, i onda je najverovatnije da će onaj trinaesti biti pravi za vas.

Naravno, to ne znači da će veza s onim koji nije trinaesti biti automatski osuđena na propast – samo pokazuje koliko je muškaraca potrebno većini žena (u koju vi ne morate spadati) da bi naučile da procene šta žele i šta ih čini srećnim.

Ostavite komentar

Ostavite komentar