najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Najčešće greške koje žene čine u vezi

Ljubavni odnos zahteva rad koji se bazira pre svega na zdravoj komunikaciji, a potom i uvažavanju međusobnih prioriteta i potreba. Iako se svi međusobno razlikujemo kao osobe, ipak postoje stvari koje biste trebali da izbegavate u svakoj vezi, ukoliko želite da se ona izgradi na zdravim temeljima, a zatim i održi, prenose stručnjaci.

Ne pokušavajte da ga promenite

Ukoliko pokušavate da promenite svog partnera i smatrate kako će upravo te promene popraviti vaš odnos – varate se. Ne možete da promenite druge, već samo sebe. Ako vaš partner na te promene nije spreman, možete postići samo suprotan efekt – svađe, prebacivanja, frustracije i udaljavanje. Umesto toga, prihvatite partnera sa svim njegovim vrlinama i manama.

Ne glumite njegovu majku

Da li želite da mu kuvate, obavljate njegove obaveze umesto njega, brinete oko svega i emocionalno ga štitite – drugim rečima, ponašate se kao njegova majka – bolje nemojte. Poenta svake ljubavne veze je partnerski odnos, a on podrazumeva ravnopravnost u svakom smislu te reči. Izbegavajte situacije u kojima izgleda da vi imate autoritet, a da vaš partner mora da se nepotrebno opravdava ili kako partner mora da vam odgovara i polaže račune. Pokušajte da zadržate partnerski i ravnopravan odnos u kojem ćete u svakom trenutku biti jednaki.

Ne zanemarujte svoje potrebe i prijatelje

Mnoge žene, a ovo važi i za muškarce, nakon što se upuste u vezu – jednostavno zanemare svoje potrebe i prijatelje. Prestanu sa druženjima, izlascima, odlascima na omiljene aktivnosti, a vremenom – udalje se i sami od sebe. Kako biste to izbegli, ne zaboravite da vaš partner nikada neće moći da zameni vaše prijatelje, a odlazak sa njim na neku zajedničku aktivnost nikada neće imati isti učinak, kao kad sami uživate u svom hobiju. Razlike obogaćuju naše živote, ali i vezu, zato nemojte da bežite od njih nego ih iskoristite kao temelj kvalitetne veze, koja će biti bogata sadržajom i kvalitetnom komunikacijom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike