najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Najčešće greške zbog kojih žena ostane sama (1)

Ima žena koje su lepe, pametne, imaju uspeha na poslu i u društvu – a ipak su same, i to ne zato što tako žele. Naravno, i pametna žena može da pogreši u nečemu i zato evo najčešćih grešaka koje sprečavaju dame da nađu sebi partnera. Ovo nije tekst protiv žena i naravno da greške prave i muškarci – ali ovo je tekst o greškama koje prave žene.

Mislite da nikada nećete naći ljubav jer je niste vredni: česta greška, i može vam upropastiti šanse da nađete nekog. U nekim slučajevima ženi su se dešavale loše stvari, imala je razočaranja u vezama, i s vremenom je zaključila da je problem najverovatnije u njoj, da nije dovoljno dobra ni vredna ljubavi. A takvo uverenje će, na nesvesnom nivou, terati sve, pa i potencijalne partnere, od vas – plus ćete i vi, opet nesvesno, flertovati s onim muškarcima za koje mislite da nemate stvarno šanse kod njih. Šta tu uraditi?

Jedno je da prestanete da mislite da niste vredni ljubavi i pažnje – to jednostavno nije tačno – i da sebi ponavljate da ste divna i predivna osoba koja zaslužuje istog takvog partnera.

Možete i u jednu svesku početi da zapisujete svakog dana ponešto lepo o sebi, a kad počne da vam ponestaje ideja, zovite i bliske prijatelje da vam pomognu u popunjavanju sveske. Jednom kad im objasnite o čemu se radi, biće im drago da vam pomognu. Ne brinite, ako su vam dobri prijatelji, neće vam se smejati, možda će čak neko od njih i sam početi da radi isto što i vi.

Još jedna česta greška: prosto se lepite za loše momke. Nekada su ti loši momci kriminalci, narkomani, alkoholičari, nekada samo šarmantni, ali neozbiljni tipovi koji će vam brzo reći da vas vole, ali će vas često lagati, varati, neće vam se javljati, a uz svakog od njih ćete se osećati toliko loše i poniženo (i to u najboljem slučaju) da ćete same raskidati s njima (pod pretpostavkom da niste “zaglavile” s težim slučajem koji će vas poslati u bolnicu ili na groblje).

Ako vam se čini da večito završite s momkom s kojim se osećate loše, razmislite zbog čega to činite (kažnjavate sebe; vaš otac ili prvi dečko su bili takvi?) i prekinite da izlazite s takvima.

Možete i da sastavite spisak svih povreda i poniženja koje ste pretrpele od takvih muškaraca (potrajaće) – to bi trebalo da vam pomogne da se uzdržite sledeći put kad ugledate taj tip. Umesto njemu, osmehnite se nekome ko vam deluje fino – zaslužujete ga.

8 komentara
 1. Dragan

  Vidim ja da će sve komentatorke na kraju završiti same sa vibratorom u ruci. A za bolje i nisu, pošto im sve smeta i svakom nešto fali, neka uživaju u vibratoru…

 2. Nataša Petrović

  Hm, imam 28 godina i sama sam. Problem je u tome što sam uspješna, lijepo izgledam, samostalna sam, ali ne mogu da nađem ili upoznam nikog sličnog sebi. Uvjek ispadam kao ljepilo za budale, na početku su idealni, a nakon kraćeg vremena shvatiš da su bezvezni i stalno se pitam: zašto je tako?

 3. Sandra Gavrić

  Krivi su muškarci! Oni fini, koji pri tome nemaju dobar auto, a i finansije im nisu jača strana – nemaju samopouzdanja, a opet oni koji su “puni kao brod” nemaju granicu, a ni stila u pristupu devojci!

 4. Jana N

  Članak je super, ja sam našla sebe u zadnjem delu teksta, ali prosto ne mogu da se uzdržim a da ne pogledam loše momke, ovi fini su mi dosadni. Mislim da je problem u tipu žene. Baš bi mi prijalo da čitam nešto o tome kako da se uzdržimo svojih navika u vezi sa muškarcima. Pozdrav, Jana

 5. Đuro Marković

  Moje mišljenje je da bi mnogo lakše i lepše u životu bilo kad bi među ljudima vladalo više skromnosti, kad bi žene i muškarci realno i skromno sami procenili svoje kvalitete i istakli ih. Mnogi danas samo sede i čekaju da im se nešto lepo desi, da ih neko oduševi svojim stavovima, prilaskom ili već nečim, umesto da se sami, skromno i realno za današnje vreme, potrude. Strpljenje i skromnost su po meni danas jako velike vrline, ko ih ima. Zatim treba i da se trudi – uspeće!

 6. Milica Rakić

  Tekst je glup. Žene su predstavljene u najmanju ruku kao maloumne lutkice koje se lože na tipove sumnjivih kvaliteta. Puno lepih, pametnih, uspešnih žena je samo zbog nedostatka istih takvih muškaraca koji bi im pružili mnogo u svakom pogledu, a takve žene su osim toga i vrlo samosvesne i neće sebi dozvoliti veze sa gorepomenutim tipovima.

 7. Marijana Kovač

  Naravno da je odličan tekst. Svi mi imamo slično iskustvo, pa se pronalazimo u ponekoj rečenici teksta.

 8. Aleksandra Nikolić

  U pravu ste. Žene ne treba da smatraju da su manje vredne, svaka zaslužuje nekog ko će da je usreći. Ukoliko se ne oseća ispunjeno u vezi, bolje da raskine ne bi li joj kasnije bilo lakše, i bolje je to za nju samu. Ako nije srećna i zadovoljna u vezi, a i dalje je sa tom osobom – treba da ima predstavu da može samo još gore da joj bude i vezaće se za nekoga ko nikad neće moći da je usreći i ko se nikada neće ophoditi prema njoj onako kako ona zaista zaslužuje. Što je još gore, patiće, misliće da ne može da živi bez te osobe i da ne može da nađe boljeg. Sve u svemu, preispitajte svoja osećanja i srećno 🙂

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike