najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Najčešće greške zbog kojih žena ostane sama (2)

Pisali o nekim greškama koje dame naprave i zbog njih završe same – i nezadovoljne što su same. Danas navodimo još neke takve greške. Opet, ovo nije tekst protiv žena, niti o nepogrešivosti muškaraca, već samo o greškama koje, eto, i pametna žena može da napravi.

Budite svesne da ljubav nije sinonim za kavez niti za hirurško spajanje dvaju ljudskih bića. Jeste, oboje puno radite, nemate mnogo vremena koje možete provesti zajedno – ali to ne znači da svom dragom treba da zabranite da izlazi i sa svojim ortacima (bez vas), niti da se osami i bude u tišini onda kada oseti potrebu za tim. Ima žena koje traže da im se partner posveti 24 sata dnevno – ali to ne donese bliskost, nego se on oseća kao da je u kućnom pritvoru ili kao da ga šetate na veoma kratkoj uzici.

Pre ili kasnije on će poželeti da pobegne iz zatvora i to će i učiniti. Oboma vam je i u vezi potrebno vreme koje nećete provoditi jedno s drugim. To će vam, verovali ili ne, povećati bliskost i pružiti vam više toga što možete da podelite.

O preljubi nećemo, jasno je da će to narušiti odnose, ali treba izbeći i emocionalno neverstvo, izdaju partnera. Šta to znači?

Znači da jedno drugom treba da budete na prvom mestu. Ako vaši prijatelji večito pre vašeg dragog saznaju sve bitno što vam se dešava u životu, udaljićete se od voljene osobe. A ako još počnete da delite s prijateljima neke intimne detalje o svom dragom i on za to sazna, osetiće se poniženo i izdano – s pravom. Stvarno nije neophodno da vaši prijatelji saznaju da je njemu jedan testis upadljivo manji od drugog.

Još jedna greška: glavno vam je da dokažete da ste u pravu; uvek, o čemu god da se radi, velikom ili malom. Još je gore, naravno, ako je i vaš dragi isti takav – večito ćete se svađati, uglavnom oko nebitnih stvari. A nećete biti popustljiviji ni oko onih bitnih, što će vašeg partnera s vremenom navesti da vas ostavi kako bi živeo život kakav želi i u kome su i njegovo mišljenje i želje bitni.

1 komentar
  1. Dracena Stojanović

    Bravo, divan tekst. U poslednjem delu teksta verujem da su se pronašli mnogi koji su radije i sami nego potcenjivani.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike