najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ne mora subotom uveče

Mnogim parovima koji su duže u vezi smeta to što im je seks postao rutina, a neretko im smeta i to što nedovoljno često vode ljubav. A opet, tu su obaveze, svakodnevica, nekako im je najzgodnije da to bude subotom uveče pa da se u nedelju naspavaju… Rešenje: ne mora da bude subotom uveče.
Subota uveče može da bude zgodno vreme jer znate da ćete sutra imati vremena da se naspavate, i može nekako spontano da ispadne vreme oko kojeg se oboje složite. Plus, neretko se o vođenju ljubavi razmišlja kao o nečemu što se radi uveče ili noću, i onda vam i ne padne na pamet neko drugo vreme.
Nema pravila koje "naređuje" da seks morate imati uveče ili noću, a nema ni pravila da vođenje ljubavi mora da traje toliko-i-toliko. I nije obavezno da za svako vođenje ljubavi budete sveži i odmorni. Kad sve to uzmete u obzir, možete da razmotrite i neka drugačija vremena – različiti parovi otkrivaju da zapravo nisu ograničeni vikendom ni "propisanom dužinom", i da postoje i neka druga vremena koja im sasvim lepo odgovaraju.
Recimo, neki parovi otkriju da ih baš uzbuđuje da "ono" urade kad se vrate s posla, da jedno s drugog skinu odeću u kojoj su bili na poslu i da potom uživaju – jeste, umorni su nakon posla, ali niko ne kaže da moraju da imaju seks-maraton. Drugi otkriju da im baš odgovara ujutru, dok su sveži – probude se nešto ranije nego što bi morali za posao i na veoma prijatan način započnu dan. I opet, ne mora da se radi o iscrpljujućem seks-maratonu posle koga možete samo da zaspite. Neki nađu neko treće, četvrto, peto vreme, "uglave" se između dve obaveze i vreme iskoriste za uživanje (umesto za, recimo, besciljno menjanje kanala na televiziji).
Ne kažemo da je neophodno naći vreme za seks svakog dana ili pet puta nedeljno, niti bilo šta slično (možete, ako to oboje želite, i imate priliku i dovoljno energije). Samo, nije obavezno ni ograničavati se na jednom-nedeljno-tad-i-tad rutinu, ne ako vam ta rutina ne zadovoljava potrebe.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike