U trendu

Ne razmišljajte o svom izgledu u vreme seksa

Upoznate novog muškarca. Izađete. Sviđate se jedno drugom. Stvari dospeju i do spavaće sobe (ili gde već odaberete da vodite ljubav). Naravno, sve vreme ste se trudile da budete doterane i da dobro izgledate. Kasnije, u toku vođenja ljubavi, razmišljate o tome kako izgledate, da li su vam grudi suviše opuštene, da li vam je guza dovoljno zategnuta, da li vam je šminka ostala nerazbrljana, kako izgledate u ovom položaju, kako izgledate u onom položaju, šta li on misli o vašem izgledu, da li ćete mu lepše izgledati ako se namestite ovako ili onako…
Greška! Mnoge žene postupaće ovako, ali za tim uopšte nema potrebe; i ne samo da nema potrebe za takvim načinom razmišljanja već on može biti krajnje kontraproduktivan. Time što se opterećujete svojim izgledom u vreme vođenja ljubavi onemogućavate sebe da se opustite i da u potpunosti uživate. Ako ste vi stegnute i napete, i vaš partner će to primetiti, pa će i njegovo uživanje biti manje. Najverovatnije će pomisliti da on nešto ne radi kako treba; moguće je i da će pokušati da dozna od vas šta to radi pogrešno, a kad ne dobije odgovor (pošto vi sasvim iskreno mislite da ne radi ništa pogrešno), mogao bi da pomisli da vam nije dovoljno privlačan, a da to ne želite da mu kažete. Ni vi ni on nećete se baš lepo provesti.
Čekajte, mogli biste reći, da li mi to pokušavamo da kažemo da ne treba da vodite računa o svom izgledu? Nipošto; naravno da svako treba da povede računa o tome kako izgleda. Sve što hoćemo da kažemo jeste da vođenje računa o sopstvenom izgledu treba da se obavi pre dolaska do spavaće sobe, a može i posle toga – ali nipošto u vreme samog vođenja ljubavi.
Drage naše dame, ako vas je muškarac već odveo u svoju (ili vašu) spavaću sobu, znači da ste mu privlačne i da želi da se oboje opustite i vodite ljubav. Ako ste već došle sa njim do spavaće sobe, valjda i vi želite da se opustite i vodite ljubav. Ukoliko vas briga o sopstvenom izgledu spreči da se opustite i uživate, čemu sav taj trud da uopšte dođete do spavaće sobe?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike