najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ne sviđa vam se kako se oblače

Imate partnera ili partnerku i srećni ste s njima. Stvarno vam je lepo zajedno. Ali… Uvek mora da postoji neko “ali”, zar ne? U ovom slučaju, sve vam se na vašem partneru ili partnerki dopada, ili bar nemate nikakvih većih zamerki, sem jedne: baš vas i ne oduševljava kako se oblače.

S druge strane, znate (valjda) da nikakav pozitivan efekat (naprotiv!) nećete postići ako svom dragom kažete da u svojoj omiljenoj košulji izgleda kao klošar, ili ako svojoj dragoj skrenete pažnju na to da njena omiljena haljina izgleda kao šlafrok. Dakle, šta učiniti?

Promeniti nečiji način oblačenja na prvi pogled ne deluje kao neki veliki poduhvat – ali samo na prvi pogled. Stil oblačenja (ili nedostatak stila) su odraz ličnosti, tako da, želeći promene u nečijem stilu, zapravo želite da se ta ličnost promeni. Mislite da preterujemo, jer vam zapravo smetaju samo neke sitnice koje voljena osoba ponekad stavi na sebe? Ako se radi o nečemu tako sitnom, što se desi samo ponekad, šta tu ima da vas nervira?

Ukoliko se pak radi o tome da vas zaista nervira kompletan stil oblačenja voljene osobe, upitajte se o čemu se tu radi. Kao što smo rekli, stil oblačenja odražava ličnost – što znači da vama tu, zapravo, smeta nešto drugo. Recimo, to što je vaš dragi aljkav, ili to što vašu dragu mrzi da se doteruje (ne treba stalno da izgleda kao da je sišla s modne piste – ionako ne obožavate te mršuljave manekenke – ali bilo bi lepo kad bi svojim izgledom oborila s nogu vaše društvo, umesto da izgleda kao da su je prekinuli u ribanju poda).

Jednom kada odredite šta je zapravo problem, šta je to što vam zaista smeta kod voljene osobe, moći ćete s njima – obazrivo – da razgovarate o tome. Kažite im zbog čega vam neka njihova osobina zaista smeta i šta biste voleli da oni urade. I ne pomišljajte da ih pritiskate, jer od voljene osobe tražite da u nečemu izmeni svoju ličnost. To nije nemoguće ostvariti, ali je prilično teško, i traje, i treba dosta strpljenja i razumevanja i ljubavi. Naravno, potrebna je i želja druge strane da se promeni.

A delovalo je kao tako jednostavna stvar…

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike