U trendu

Ne vole posle seksa

Kad se o ukusima i sklonostima u seksu radi, mnogi razmišljaju samo o seksualnom činu, a ne i o onome što dolazi pre ili posle seksa. Tako dolazi do toga da vođenje ljubavi bude prijatno, nekad čak i fenomenalno – ali da ono što dođe posle toga strašno iritira nju ili njega.
Na šta ovde mislimo? Ne brinite – ni na kakve komplikovane rituale. Jednostavno, razmislite šta je ono što učinite odmah posle vođenja ljubavi, a onda i da li se to što radite dopada vašem partneru ili partnerki. Ne znate da li im se dopada ili im, naprotiv, smeta? Onda bi trebalo da se potrudite da saznate, kako biste izbegli da pokvarite kompletan utisak, a u nekim slučajevima, i kako biste izbegli da povredite voljenu osobu.
Može li to malo konkretnije? Može, vrlo konkretno. Ono što damama najčešće smeta jeste kada se, nakon vođenja ljubavi, partner okrene na drugu stranu i smesta zahrče. Ili, kada smesta zgrabi daljinski i počne da vrti kanale na televiziji. Posle takvog njegovog postupka, ma koliko sam seks bio dobar, žena se oseća kao da je samo upotrebljena za muškarčevo zadovoljstvo – a onda mu više nije potrebna, pa je ignoriše.
Šta muškarac da uradi u takvoj situaciji, ako mu se baš spava nakon seksa ili ako baš uživa da posle toga gleda televiziju? Neka ne ignoriše partnerku i neka joj ne okreće leđa. Može i da je zagrli i tako da zaspi, ili da je zagrli, obmota se oko nje, i tako gleda televiziju. A može i samo da je zagrli i uživa u njenom prisustvu.
Nije uvek muškarac taj koji odbija nežnost nakon seksa. Postoje i ženski postupci koji povređuju muškarca – recimo, kada žena odmah posle vođenja ljubavi počne da namešta krevet i zateže čaršave, ili smesta otrči pod tuš. Takvi postupci govore muškarcu da je ona, eto, učinila ono što su želeli, ali sada treba da prestanu da prave nered na krevetu, ili da je njoj sada hitno da spere nečist koju je on na nju naneo. Uopšte nije prijatan osećaj da ste voljenoj osobi nešto prljavo.
Šta dame koje se ovako ponašaju da urade? Želja za urednošću i redovno održavanje lične higijene su za svaku pohvalu, ali to zaista nisu stvari koje se moraju obaviti smesta (osim ako u roku od tri minuta očekujete goste ili odmah morate nekud da idete). Probajte da, makar još pet minuta, ostanete u krevetu sa svojim dragim, u njegovom zagrljaju – time produžavate njegovo uživanje, a ako se dovoljno opustite, i svoje. A onda možete i da ga pozovete na zajedničko tuširanje.
Ukratko: volite se, mazite i pazite i nakon seksa – intimnost se ne gradi samo u toku vođenja ljubavi već i u trenucima pre i posle (zapravo, intimnost u vezi gradi se stalno). A ta dodatna intimnost učiniće lepšim i kompletan utisak vođenja ljubavi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.