U trendu

Negativne misli u vezi

Kada ste sami i usamljeni i nemate ni najmanju želju da budete sami, a ne uspeva vam ni da sretnete nekog iole zanimljivog, nije ništa neobično ako ste puni negativnih misli. Međutim, negativne misli ne spopadaju nas samo kad nam je loše; negativne misli nekad imamo i kad nam je dobro. Recimo, u vezi ste, veza vam sasvim lepo funkcioniše, ali „đavo vam ne da mira“ i imate gomilu negativnih misli i briga.

Nema veze što vas partner ili partnerka prosto obožavaju i svoju privrženost i javno pokazuju. Nije dovoljno što se redovno čujete s njima, što pamte kakve vas sitnice iritiraju pa ih ne upražnjavaju, nema veze što su beskrajno pažljivi prema vama – imate jak strah od toga da će nešto poći kako ne treba i da ćete ponovo ostati sami i usamljeni i zato tražite i najsitnije znake da nešto u tom savršenstvu ipak nije u redu.

Prethodna veza vam je neslavno propala – propašće i ova. Nedovoljno ste atraktivni za tako savršenu i predivnu osobu. Vaš dragi ili draga primećuju i druge primerke suprotnog pola – mora da maštaju o divljem seksu s njima i da žele da vas ostave. Ne valjate u krevetu. Niste dovoljno savršeni za svog partnera ili partnerku. Ovo su samo neke mračne misli i strahovi koji se javljaju i u najlepšim vezama i koji vam mogu rasturiti i najbolju vezu.

Ne dopustite to! Takve negativne misli potiču od straha od toga da niste dovoljno dobri da zaslužite sreću. E, pa jeste dovoljno dobri. Ne, niste anđeo nebeski niti svetac (ovaj, da li bi vaš dragi ili draga želeli da budu u vezi s anđelom ili svecem?), vi ste ljudsko biće s manama i vrlinama kao što ih svi ljudi imaju, što znači da zaslužujete da budete voljeni i srećni.

Zato, kad vas obuzmu mračne misli, ili se opustite i pustite ih da prođu, bez zadržavanja na njima, ili svesno počnite da razmišljate o nečemu lepom, recimo, o nekom lepom gestu svog partnera ili partnerke ili o nekoj svojoj dobroj osobini koju vaši poznanici ističu i koja je odličan dokaz da ste vredni sreće u kojoj uživate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.