Neki načini da ih pozovete da izađu s vama (2)

Pozvati osobu koja vas je zainteresovala da izađe s vama: to je nešto naizgled jednostavno, nešto za šta pre ili kasnije treba skupiti hrabrost (nekad je bolje pre, a nekad kasnije), i što vas uvek plaši. Juče smo predložili neke manje uobičajene načine da to učinite, danas predlažemo još neke – ako vam se učini da bi nešto od toga moglo da upali, a vi probajte.
Dešava se da nekog poznajete duže vreme, flertujete s tom osobom, ona flertuje s vama, ali nikako da se desi nešto više od toga. Tada možete da sami započnete glasinu. To jest, da priđete toj osobi i kažete joj da ste čuli da želi da vas pozove da izađete. Ukoliko ta osoba stvarno želi da vas pozove da izađete, a nije imala hrabrosti, upravo ste je uverili da neće biti odbijena. A ako nema takvu želju, možda je dovoljno zaintrigirate da vas vidi u novom svetlu; verovatno će bar pitati od koga ste to čuli. Naravno, odbijte da otkrijete svoj izvor informacija ili recite da se radi o nekome pametnom. Ukoliko ta osoba koja vas zanima i dalje okleva, pitajte je da li je će vas stvarno pozvati da izađete. Najgore što može da se desi jeste da bar raščistite i saznate da je flert bio zabave radi, ne zato što stvarno ima želju da pokuša nešto s vama.
I opklada može da bude zabavan način da nekog pozovete da izađe s vama. Recimo, predložite toj osobi da odigrate partiju bilijara (karata, čega god, zavisi gde ste i šta vam je dostupno). Ako vi pobedite, ta osoba će vas izvesti negde (ne mora da bude ništa skupo, može i šetnja ili piće, a može i večera). A ako pobedi ta osoba, prihvatićete njen poziv da izađete.
Vrlo često, direktan pristup je ono što naiđe na odličan prijem. Ne "Znaš, bilo bi lepo da negde izađemo", već "Da li bi sledećeg četvrtka izašla sa mnom u taj-i-taj restoran?". Nema zbunjujućih poruka, da li se radi o potencijalnom prijateljstvu od kojeg bi mogla da ispadne i veza, ili samo o prijateljskom pozivu, ili se ta osoba interesuje za vezu… Mnogi danas vole direktan pristup jer tako odmah znaju šta ih tačno pitate, ne moraju da nagađaju – odgovor neće uvek biti pozitivan, ali ćete makar oboje odmah znati na čemu ste.

2 komentara
  1. Lana Popović

    Ako neko flertuje sa vama spontano, zato što mu se zaista sviđate, nema potrebe da smišljate strategije i taktike kako da tu osobu pozovete da izađe sa vama – jer će se to dogoditi samo od sebe – odnosno spontano. Ukoliko se to ne desi, znači da toj osobi služite samo za zabavu i da sa vama flertuje iz dosade i sopstvenih kompleksa. I nikada je ne zovite da izađe sa vama. Što dalje od nje.

  2. Nataša Gajić

    „Makar ćete oboje odmah znati na čemu ste“. Hm! U početku malo toga znate i vi sami, šta želite od nje, a kamoli druga osoba koju tek prozivate. Veza se gradi postepeno i polako, nekad i malo brže, priznejem, da traje bar do sljedećeg nastavka, a započinje gotovo ni iz čega, neočekivano, katkad slabo promišljeno i na slabim osnovama kojih katkad jedva i da ima, ko će iz tako malo nesigurnog materijala zamijesiti pravu stvar, kolačić, koji će da oboma prija, na obostrano zadovoljstvo, i ubrzo, samo strpljivo, bez ikakvih nepoznanica. Samo pristajanje i odobravanje puta koji ste za sebe izabrali. Prava sam sumnjalica kad je u pitanju takva vrsta poziva i sitnih namještaljki i smicalica za olakšavanje pomalo zamaskiranog cilja, kao i u svemu čemu prethode nedovoljno iskrene igrice i kratkoročna zabava zamagljivanja prave želje. I vi ste za direktno i otvoreno iskazivanja sebe? Kako s tim ide?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike