U trendu

Nezavisno od veličine na svetu postoje samo 4 tipa penisa

Na svetu postoji 4 tipa penisa, nezavisno o njihovoj veličini. Evo kako se, prema izgledu, razlikuje građa muških genitalija….

Dok se večito priča o obimu i dužini muškog polnog organa, ređe se razgovara o izgledu muških genatlija.

Sa tim se slaže dotkor Dejvid Šustermen, urolog iz Njujorka, koji je ovog puta rešio da sve penise podeli u četiri različite kategorije, koje se ne odnose na njihovu veličinu ili funkcionalnost, prenose mediji u regionu.

1. Velika glava

Doktor je istakao da se u dosadašnjem radu susreo sa oko 20 odsto muškaraca čija glava penisa je veća i deblja nego ostatak penisa.

2. Mala glava

Iako čine mali procenat, postoje muškarci koji poseduju mali glavić, koji se bitno razlikuje od samog tela penisa, pa muški polni organ ima šiljast oblik.

3. Zaobljeni

Dejvid je istakao, da između 10 i 20 odsto muškaraca poseduje lagano zaobljen penis prema gore.

„Postoji suspenzijski ligament koji pridržava penis uz pubičnu kost, koji je kod nekih izraženiji te razlog zbog kojeg je penis usmeren malo prema „severu“, a ta zakrivljenost u ovom slučaju iznosi od pet do deset stepeni“, rekao je Šustermen.

4. Zakrivljeni

Ova vrsta penisa podseća na zaobljeni, ali je zakrivljenost dosta veća i uočljivija.

„U ovom slučaju najčešće se radi o Pejronijevoj bolesti. Ona je uzrokovana razvojem vlaknastog tkiva unutar penisa koja uzrokuje njegovu zakrivljenost i bolne erekcije“, objašnjava doktor.

Bolest može da nastane kao rezultat povrede krvnih žila u penisu, na primer tokom seksa, sportske aktivnosti ili neke vrste nesreće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)