Nežna ljubav ili dobar seks?

Koliko ste puta u nekom časopisu videli kao temu kratku vezu baziranu na seksu u kojoj seks redovno bude fenomenalno dobar? U onim lepim, dugim vezama, barem po raznim tekstovima, strast s vremenom izbledi, pa se njih dvoje i dalje nežno vole, i to je lepo, a što je strast izbledela, pa, to je redovna pojava u vezi, ili bar autori takvih tekstova žele da verujete u to. Dakle, možete imati žestoko dobar seks, ili možete imati lepu, dugu i stabilnu vezu u kojoj ćete se osećati sigurno i zaštićeno – ali ne možete imati oboje, jer to, je l“ te, ne ide zajedno.

U prilog ovakvoj ideji kao da idu svedočanstva ljudi koji spominju da im je u nekim kratkim vezama seks bio fenomenalan (ali ništa drugo nije funkcionisalo, pa zato ni veza nije potrajala), dok im je u dugim vezama seks bio samo osrednji. S druge strane, postoje i svedočanstva onih koji kažu da im je u dugoj vezi seks bolji nego u kratkoj, jer bolje upoznaju partnerku (partnera), bliskiji su s njima, emocije su jače i vođenje ljubavi im je lepše nego što su nekad mogli da zamisle da postoji.

Kojoj od te dve varijante poverovati? Zapravo, to nije pravo pitanje, jer je moguće da su i jedni i drugi bili potpuno iskreni. Neki zaista nisu iskusili stvarno dobar seks u dugoj vezi, dok neki jesu. To dovodi do zaključka da je fenomenalan seks i u dugoj vezi sasvim moguć – samo treba biti sa pravim partnerom (partnerkom).

Da budemo precizniji: treba se potruditi da dugu vezu održite i dalje živom i da je produbljujete, pa će onda i vođenje ljubavi ostati strastveno i postajaće sve strastvenije. Naravno, lakše je biti u kratkoj vezi sa dobrim seksom – ako se vi i partner ili partnerka privlačite, seks će vam biti dobar, tu je i draž i uzbuđenje novog, a jednom kad novo prestane da bude novo, lepo raskinete i nađete nekog drugog i eto opet novog. Nije teško, ako ste našli osobu sa kojom možete da budete zajedno na duge staze, imati relativno lepu i stabilnu vezu sa seksom koji s vremenom postane bledunjav, ali ste se vas dvoje navikli jedno na drugo i udobno vam je tako – i, na kraju krajeva, seks nije jedina bitna stvar u životu.

Najteža varijanta od svih jeste konstantno se truditi da vašu vezu održavate živom i strast jakom – ne prepustiti se kolotečini svakodnevice, već vezu negovati kao osetljivu biljčicu. To zaista zahteva puno truda, ali je i „nagrada“ najveća: ne morate da birate između duge, stabilne veze i žestoko dobrog seksa. Imate oboje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.