najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ništa bez poštovanja!

Kada se povede razgovor o tome šta je najbitnije za dugu lepu vezu, osim ljubavi najviše se spominju iskrenost i, u paketu s njom, vernost. Takođe se pominju i nežnost i pažnja (naročito one sitnice koje svakog dana činimo za voljenu osobu – ili za koje bi bar bilo dobro da ih se setimo, pa da ih učinimo). Poštovanje se nekako ređe spomene (valjda se podrazumeva), a ono je jedan od najznačajnijih "sastojaka" uspešne veze.
U početku, u vezi vam je jako lepo, zaljubljeni ste, lebdite na oblacima… Nakon nekog vremena, usledi "spuštanje na zemlju", što uopšte ne mora da bude loše, jer se može desiti, ako ste u dobroj vezi, da ustanovite da vam je na zemlji podjednako lepo kao i među oblacima. I dalje vam je dobro u vezi i odlično se osećate. A onda naiđe lošiji period.
Možda neko od partnera ima loš period na poslu, ili probleme sa zdravljem, ili probleme sa roditeljima/rodbinom/prijatljima… Tek, problemi traju, nisu nešto što je moguće brzo rešiti. I, neizbežno, dolazi i do neraspoloženja u vezi. Možete biti strpljivi koliko god hoćete, ako problem nikako da se reši, raste zlovolja. Tada je poštovanje spas za vezu.
Možda su vaš partner ili partnerka sami krivi za probleme koji su ih snašli, možda ne. Tek, ako ih poštujete, i u najlošijim okolnostima uvek ćete biti sposobni da sagledate i dobre strane svog dragog ili svoje drage; koliko god da su u nečemu "zabrljali", nećete ispustiti iz vida njihove pozitivne osobine. Naravno, bićete svesni i onih negativnih – svako ima poneku manu – ali kada poštujete voljenu osobu, vi je prihvatate onakvu kakva je, sa svim vrlinama i manama.
Poštovanje nije spas za vezu samo u trenucima jake krize, već i u onim momentima kada vas partner ili partnerka nečim iritiraju – nisu raspoloženi za vođenje ljubavi a vi baš jeste, ponovo nisu počistili za sobom pa to vi treba da obavite… Naravno, naljutićete se na njih – ali nećete izgubiti interesovanje za njih, neće vas potpuno odbiti od sebe.
Lako je biti u vezi i uživati u vezi kada je sve sjajno i blistavo. Onda kada stvari krenu nizbrdo, međusobno poštovanje je jedan od najznačajnijih "čuvara veze" i od velike pomoći da se ono loše "pregura" – pa da ponovo možete da uživate u sreći.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike