U trendu

Niste raskinuli – ljubav vam je večna

U vezi ste već neko vreme i bilo je problema; prilično velikih problema, ili bar vaš partner (partnerka) misle da je bilo velikih problema – takvih da su želeli da raskinu sa vama. Međutim, vi niste želeli raskid; jeste da vam nije baš uvek lepo, ali ne želite da rasturate vezu. Sada vam se čini, pošto do raskida ipak nije došlo, da je kriza prošla i da će se vaša veza lepo nastaviti i da ćete sa partnerom (partnerkom) biti još dugo, možda i zauvek.

Kada veza dospe „pred pucanje“, a raskid se ipak izbegne, često se pomisli kako je „sada sve u redu“. Jeste, bilo je problema – ima ih u svakoj vezi – ali to je sada za vama, stvar prošlosti. Problemi su prošli i to je gotova priča. Veza je spasena i trajaće. Iako je to prijatno uverenje, koje prilično smiruje – nažalost, često je samo iluzija.

Ukoliko je raskid za dlaku izbegnut, to uopšte ne znači da koliko sutra nećete ipak raskinuti. Ako je veza došla „pred pucanje“, znači da u njoj postoje ozbiljni problemi i sama činjenica da je raskid, za taj put, izbegnut ne rešava automatski sve probleme, niti garantuje opstanak veze. Bilo bi mudrije ne razmišljati o tome kao o raskidu koji se nije desio – već kao o raskidu koji je odložen.

Naravno, postoji i mogućnost da je to odlaganje „na neodređeno“. Ukoliko ste prilikom sukoba zaista razrešili probleme, moguće je da će vaša veza stvarno još dugo trajati. Super ako je tako! Međutim, ako ništa nije razrešeno, ako nije ni bilo nikakvog konstruktivnog razgovora, ako ste „iskukali i izmolili“ da do raskida ne dođe, možete biti sigurni da vam je veza krajnje nesigurna. Ukoliko želite da je sačuvate, bolje bi vam bilo da što pre otkrijete koji su to veliki problemi u vezi i da ih rešite dok još ima vremena za to – ako ga uopšte ima.

Ako vas je ovaj tekst isprepadao, evo male utehe – nije tačno ni uverenje da, ako ste raskinuli, ne možete ponovo da budete zajedno. Možete. Ako to oboje želite i ako se tog puta na pravi način potrudite da vam veza uspe.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike