U trendu

Njegova bivša stalno traži njegovu pomoć

Izuzev ako ste svom dragom prva partnerka u životu, jasno je da on ima bar jednu bivšu devojku, verovatno više njih, baš kao što ni on vama nije prvi. To najčešće ne predstavlja neki poseban problem, ali se nekad desi situacija iz naslova – njegova bivša ga često zivka i stalno joj je potrebna njegova pomoć. A on se odaziva.
Prilikom prvih takvih poziva može se desiti da vam to nimalo ne zasmeta. Naprotiv, bude vam drago što ste s tako pažljivim muškarcem, koji će se odazvati na poziv žene koja živi sama, a u tom trenutku joj je neophodna muška ruka u kući, za nošenje nečeg teškog, za opravku nečeg što ona ne ume da popravi, za ovo, za ono… Međutim, ako ti pozivi postanu učestali, to definitivno počinje da smeta, počinje da vam ometa vezu. Taman da se opustite s njim – ona pozove, i on otrči kod nje. Kao da im veza zapravo nije okončana.
Naravno, počnete da se bunite. Vidite da i njemu smetaju ti pozivi bivše, ali ipak im se odaziva. Na vaše primedbe, kaže vam da je njegova bivša tako bespomoćna, ne može samo da ignoriše njene pozive. I vi ne znate šta da uradite. Ne želite da ispadnete grube, ali ne želite ni da svog partnera delite s još jednom ženom – a upravo to radite.
U takvoj situaciji nema lakih rešenja. Možete pokušati da svom partneru kažete da ne želite da ga delite s drugom ženom; možete i da ga pitate kako bi se on osećao da vi malo-malo pa prekinete sastanak s njim da biste otrčale kod svog bivšeg. Da li bi mu to smetalo? Da li bi to tolerisao? Ili bi vas ostavio?
Sasvim je moguće da će doći do sukoba. Takođe, moguće je da ćete morati da ga stavite pred izbor: ili vi ili njegova bivša. Možda je njemu prijatno što se njegova bivša uvek njemu obraća za pomoć, tako mu deluje da je nezamenljiv, ali podsetite ga da za opravke postoje majstori, i da ona valjda ima još nekog u svom životu (roditelje, prijatelje, rodbinu…) ko bi joj pomogao, da li zaista veruje da ona samo po ceo dan sedi u stanu i cvili za njim?
Možda vam uspe, možda on prekine kontakt s bivšom ili prestane da joj bude potrčko. A možda vas i ostavi – to bi svakako bolelo, ali manje nego deljenje partnera s još jednom ženom i uzaludno nadanje da će se to nekad promeniti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.