Njih raskid ne boli

Nije retko žensko uverenje da muškarce raskid ne boli, ili bar da ih boli mnogo manje nego žene. Nakon raskida, žene će satima plakati, pa se satima jadati prijateljicama (uz novo more suza), pa će opet, same, plakati… Neke od njih dugo neće biti u stanju da izađu sa bilo kim; u stvari, neće im biti ni do čega i, ukupno uzev, uopšte nije kratak period koji će im biti potreban da prebole raskid sa bivšim dragim. Šta je s muškarcima?
Oni će, vrlo brzo nakon raskida, biti u stanju da se sasvim zanesu gledajući fudbalsku utakmicu. Uživaće u gledanju za dobrim nogama (ili u buljenju u bujan dekolte); uživaće u sočnoj šnicli. Nemali broj njih će vrlo brzo otići sa nekom drugom u krevet – ili sa nekoliko drugih (ne sa nekoliko drugih odjednom, da ne bude zabune). Zaista, iz ženskog ugla, može delovati kao da „njegovo veličanstvo“ uopšte nije briga zbog raskida, da se i dalje odlično zabavlja i da ga cela ta stvar nimalo nije zabolela.
Onda, mesecima i mesecima kasnije, on će negde osetiti parfem koji je koristila njegova bivša draga i to će ga zaboleti kao fizički udarac. Možda će u nekom zabitom ćošku pronaći neku njenu zaboravljenu stvar, ili će je se, bez ikakvog posebnog povoda, setiti – i to će ga jako zaboleti.
Činjenica je: muškarce raskid ne boli ništa manje nego žene. Njihove bivše partnerke nedostajaće im isto koliko i oni njima. Samo, muškarci će se svim silama truditi da taj bol ne pokažu, naročito ako su odgajeni po principu „muško ne sme da plače“, „nije muški pokazivati osećanja, osim ako se radi o agresivnosti“ i slično.
Zato, dobro razmislite sledeći put pre nego što muškarce optužite za bezosećajnost i za to da ih „nimalo nije briga, vi patite, a oni ništa“. Pate i oni, samo to pokazuju na drugačiji način – a što se toga tiče, ni svaka žena neće bol pokazati na isti način, pa je opet nećete optužiti za bezosećajnost, zar ne?

2 komentara
  1. Nataša Gajić

    …zavisi za čim pate… i da li im se neko podsmijeva prije ili poslije pročitanog teksta…

  2. Nataša Gajić

    …“njegovo veličanstvo“ dolazi prije nego što odlazi i to je suvišno reći još ovaj put… Da, sanjam da si tu…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike