Odmah rešiti svaki sukob?

Ima žena koje su sklone tome da kako u vezi dođe do nekog sukoba, odmah taj sukob rešavaju. Nema šanse da se legne u krevet ako sukob nije rešen! Treba sve raščistiti, tako će se lepše spavati – a ne da, kao kućne pomoćnice iz viceva, guraju prljavštinu pod tepih i nadaju se da će nestati sama od sebe. Muškarci su ovakvom ponašanju veoma retko skloni – oni će radije da strpljivo čekaju i da se nadaju da će problem otići nekud daleko. Mada se slažemo da se u principu problemi ne rešavaju sami od sebe, koliko je dobar pristup da se svaki problem rešava odmah, na licu mesta, čim se i najmanja naznaka problematičnog javi?

Ne baš. Lako se može desiti da vas iziritira neka sitnica i da odmah počnete da se raspravljate s partnerom zbog toga. Sukob se rasplamsava, i rasplamsava, i partneru svašta kažete… A sve je počelo od sitnice, koja vam, kad bolje razmislite, uopšte nije baš toliko bitna – svakako ne toliko da biste partneru rekli gomilu ružnih reči.

Setite se izreke da je jutro pametnije od večeri i ponekad je poslušajte. Drugim rečima, prespavajte, bez ikakvih optužbi ili izliva besa – pa ako vam problem i dalje deluje kao nešto bitno, ako već nije prošao, ako mislite da ozbiljno utiče na vašu vezu, onda razgovarajte s partnerom i potrudite se da se problem reši.

Neki problemi u vezi su krupni. Neki su pak sitnice, nešto čega ćemo se već sledećeg dana jedva sećati. Međutim, i te sitnice mogu postati „krupnice“, mogu uzrokovati krupnije probleme ako im od starta date veći značaj nego što ga zaslužuju. Zaista nema razloga da dobijete napad besa svaki put kada vas njegova mama iznervira (i da taj bes iskalite na njemu) ili svaki put kada on prljave čarape ne ostavi na za to određeno mesto. Sačekajte malo, bes će proći – a onda ćete se, hladne glave, verovatno i same setiti kako da problem rešite, pa da ni do kakvog sukoba ne mora da dođe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.