On(a) ne voli da se ljubi!

Ljubljenje je, teoretski, nešto što se podrazumeva ako ste u vezi, i može da bude veoma zbunjujuće ako voljena osoba ne želi da se ljubi s vama. A opet, dešava se i to, i ne mora nužno da znači nešto loše, mada ćete se vrlo verovatno zapitati da li, ipak, nešto nije u redu.
Već neko vreme ste u vezi, došlo je i do seksa, verujete da između vas i partnera ili partnerke postoje snažna osećanja koja se razvijaju. A opet, voljena osoba ne želi da se ljubi s vama, i vi ne razumete zašto – vi baš volite da se ljubite; koliko vam je poznato, umete dobro da se ljubite pa nije verovatno da je stvar u tome, i niste sigurni šta da uradite. Pitali ste voljenu osobu o čemu se radi, i ona vam je rekla da ne voli nešto da se ljubi. Vama je teško da poverujete u to.
Zašto voljena osoba ne želi da se ljubi s vama? Sigurni ste da se ne radi o vešem neumeću, šta bi onda mogao da bude razlog? Razne stvari. Na primer, neumeće voljene osobe ili njen strah od toga da ne ume dobro da se ljubi i da vas time ne odbije od sebe – ako mislite da bi moglo to da bude, uverite voljenu osobu da uživate u ljubljenju s njom (verovatno se ipak bar ponekad poljubite, samo to ne radite onoliko često koliko biste voleli). A možda stvarno ne voli nešto mnogo da se ljubi, ima i takvih osoba.
Nekome je ljubljenje samo odlaganje "onog pravog", to jest penetracije – ako je u tome stvar, pokušajte da voljenoj osobi objasnite koliko vam ljubljenje znači, koliko uživate u tome, a zatim pokušajte da napravite neki kompromis koji će za oboje biti prihvatljiv. A postoji i mogućnost da je voljenoj osobi ljubljenje vrsta intimnosti na koju nije spremna (mnogima je ljubljenje intimniji čin nego sam seks), bilo zato što još uvek ne oseća toliku bliskost s vama, bilo zato što se boji, zbog ranijih loših iskustava, da će biti povređena ako se u toj meri zbliži s bilo kim. U oba slučaja, pomaže strpljenje i uveravanje voljene osobe u vašu ljubav, poštovanje i podršku.
U vašem slučaju, ne pomaže ništa – voljena osoba neće pa neće da se ljubi s vama? Preostaje vam da procenite koliko vam ljubljenje znači i da li vam je prihvatljivo da budete u vezi a da se ne ljubite s partnerom ili partnerkom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike