najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

On i ona kad organizuju zabavu

Zabave i slavlja, u principu, vole svi – naročito kad ne moraju ništa u vezi s njima da urade, već samo da odu na neku. Ipak, većina ljudi voli i da ponekad napravi sopstveno slavlje. Tada među partnerima može doći do nesuglasica, pošto muškarci i žene često imaju drugačiju ideju o tome na šta slavlje treba da liči i kako se treba zabaviti.

Sa ženskog stanovišta, na idealnoj zabavi svi su raspoloženi, ima dovoljno hrane i pića (i to bogate hrane i svih mogućih i nemogućih pića), nema pauza u razgovoru i niko se (ni slučajno!) ne posvađa. Žene teže tome da sve bude savršeno, čak i kad se radi o prilikama koje su predviđene za opuštanje i uživanje. Ako se ma šta loše ili makar blago neprijatno desi na zabavi, ili makar neko nije zadovoljan, žena domaćica zabave osećaće se krivom.

Što se muškaraca tiče, na super zabavi hrane i pića treba da bude u velikim količinama (vrsta hrane i pića nisu toliko bitni – glavno je da ih bude mnogo, a za većinu muškaraca glavno je da ima mnogo piva), a kad je samo zabavljanje u pitanju, priličan broj muškaraca sklon je tome da brine pretežno o svom zadovoljstvu i da smatra da je svako odgovoran za svoju sreću, to jest da svako treba sebi da nađe način da se zabavi. Ima i muškaraca domaćina zabave koji će redovno proveravati imaju li svi dovoljno pića, ali većina je ipak sklona tome da, nakon što gostima pokaže gde su hrana i piće, pusti goste da dalje sami uživaju.

Prirodno, ovako različiti stavovi umeju da dovedu do nesuglasica među partnerima koji su rešili da budu domaćini zabave. Ona će njemu zameriti što je celo veče proveo udobno izvaljen, sa blaženim osmehom na licu nakon obilne hrane i još obilnijeg pića, a on će biti zbunjen što ona od njega očekuje da se ponaša isto kao ona – to jest (doduše, neće joj reći tim rečima) kao kokoška oko nemirnih pilića.

Rešenje ovog sukoba je jednostavno – da se partneri unapred dogovore da će se svako zabavljati na svoj način, ne primoravajući ono drugo da učestvuje. Na svakom slavlju uvek će biti osoba različitih interesovanja i potreba – sve što je potrebno jeste da nađete grupu koja vam odgovara i da se s njima ludo zabavite. Što se gostiju tiče, jednom kada ste ih poslužili, umeće da se snađu i sami – sve što treba jeste da, ako nešto zaškripi, uvek znaju gde da vas nađu. Tako će se svi lepo zabaviti, slavlje će biti uspešno i nikakvog razloga za sukob neće biti.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike