U trendu

On i ona ujutro

Različiti su razlozi zbog kojih među partnerima dolazi do sukoba, ili do zlovolje koja s vremenom eskalira u sukob. Često ti razlozi potiču od toga što se muškarci i žene na mnoge načine razlikuju (ne kažemo da nisu ravnopravni, samo da se razlikuju), a nisu ni svesni tih razlika, niti kako one mogu uticati na njihovu vezu. Recimo, njegovo i njeno ponašanje ujutro.

Kada ustane, muškarcu mozak još uvek ne funkcioniše punom parom. On je veoma usredsređen na to da se nekako istetura iz kreveta, obavi jutarnju toaletu, spremi se za posao i na posao ode. Razgovor ujutro? Nema šanse; ono malo koncentracije koju uspe da sakupi ujutro neophodno mu je da se ozbiljno ne bi povredio prilikom brijanja, kao i da ne zaboravi ništa što ne bi smeo da zaboravi (iz poslovnih razloga).

Kad žena ustaje ujutro, njoj je odmah hiljadu stvari u glavi i smesta je sposobna za priču. Spremiće se i ona za posao, naravno, ali usput želi i malu razmenu nežnosti sa svojim dragim, kao i da s njim popriča o planovima za taj dan. A on za razgovor jednostavno nije sposoban, a uporno umiljavanje dok pokušava sebe da natera da ustane moglo bi da ga iziritira (da, želeo bi on da ostane da spava pored vas, ali ne može, pa ga dodatno zadržavanje u krevetu i to što ga onemogućavate da ustane nervira).

Rezultat ovih razlika jeste da muškarac ujutro bude iziritiran ako ga partnerka ne pusti na miru, ili da se ona oseća povređeno zbog toga što on deluje potpuno nezainteresovano, ili oboje. Postoji li neko srednje rešenje? Nije nemoguće.

Drage naše dame, možete pokušati da nešto nežnosti ipak dobijete, a da pri tom ne nervirate svog dragog. Kako? Tako što ćete napraviti neke male jutarnje rituale koji njega neće ometati. Recimo, napravite frape koji ćete zajedno popiti na jutarnjem suncu ili mu spremite omiljeni doručak koji ćete zajedno pojesti na istom tom suncu ili dok zajedno gledate neku emisiju. Sve to bez reči. A razgovor o planovima za taj dan? Nemojte ni pokušavati – umesto toga, pošaljite mu SMS ili mejl koje može da pogleda i na njih odgovori onda kada mozak počne da mu funkcioniše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.