U trendu

On imitira vaše pokrete

Nekim damama se desilo da primete da novi muškarac sa kojim su izašle, ili muškarac s kojim su se tek upoznale na nekom okupljanju i počele razgovor sa njim, imitira njihove pokrete, gestove, mimiku… I nije im bilo jasno da li im se on na taj način ruga, i o čemu se tu radi. U najvećem broju slučajeva radi se o tome da se dopadaju tom gospodinu i da mu ni na kraj pameti nije da im se podsmeva.
Da ne bude zabune, to imitiranje ne deluje kao karikatura, niti je upadljivo. Vrlo je lako uopšte ga ne primetiti. I, taj muškarac nije ni svestan da to čini, da mu na to skrenete pažnju, bio bi veoma zbunjen. Naravno, nije isključeno da on odlično zna šta radi, da to radi namerno, bilo da bi damu privukao ili da bi joj se podsmevao, ali takvi slučajevi su retkost – mnogo je češći slučaj da on uopšte nije svestan da mimikom, gestovima i pokretima oponaša svoju ljupku sagovornicu. A definitivno je smatra ljupkom, privlačnom, šarmantnom, i pokušava da joj se približi.
Ovakvo oponašanje gestova i mimike, neretko i disanja, nekad i preuzimanje pojedinih fraza od sagovornika, ne dešava se samo u muško-ženskim odnosima. To se može desiti u svim međuljudskim odnosima, onda kada jedna osoba pokušava da se približi drugoj, bilo emotivno, bilo da je ubedi u svoje stavove ili da joj nešto proda – a ima i onih koji znaju za taj psihološki trik i svesno ga primenjuju; doduše, potrebno je nešto iskustva kako biste to izveli, a da ne bude suviše upadljivo – ako je previše upadljivo, vrlo je verovatno da će vaš sagovornik postati sumnjičav i da ćete ga time odbiti od sebe.
O čemu se ovde radi? O tome da smo svi skloni tome da se osetimo prijemčivije prema osobi koja nam je slična, a dobar deo te sličnosti primećujemo samo na nesvesnom nivou, primećujemo da ta osoba diše slično kao mi, ima slične pokrete, mimika joj liči na našu, i način izražavanja joj je pomalo nalik na naš… Kao da smo naišli na srodnu dušu i skloni smo da joj poverujemo i da se zbližimo sa njom. Na nesvesnom nivou, svi mi manje-više znamo za to, pa će mnogima instinktivan potez biti da pomalo imitiraju osobu kojoj žele da se približe, na emotivnom ili nekom drugom nivou.
Drage naše dame, ukoliko primetite da muškarac kao da imitira neke vaše gestove i vaš način izražavanja, a to nije preupadljivo, vrlo je verovatno da on, svesno ili nesvesno, pokušava da vas privuče i da mu se veoma, veoma dopadate. Naravno, šta ćete povodom toga uraditi je na vama, ali on time što radi najverovatnije nema nikakvu lošu nameru, samo pokazuje da ste mu jako privlačne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar