On priča manje nego pre

Već je opšte mesto da su muškarci uglavnom „ćutolozi“, da nisu ni približno toliko skloni priči kao žene. Zato se dame mogu osetiti kao prave srećnice ako je muškarac s kojim su počele da izlaze razgovorljiv – i onda ih prilično zbuni kada on počne da priča manje, kada se vrati u bratstvo ćutljivih.
Zašto ta promena? Da ga nisu nečim uvredile? Postaju mu dosadne? Nije više zainteresovan? Ili ga nešto, jadnička, muči, a neće da kaže (Joj, šta li bi to tako strašno moglo da bude?)? Ukoliko se to desi jednom-dvaput, moguće je da je samo umoran. Ako nakon što je postao manje razgovorljiv ubrzo raskine s damom, pa, očigledno je da je izgubio interesovanje. A nije isključeno ni da mu je iskrsao neki veći problem, a damu još uvek ne poznaje dovoljno da bi joj se o tome poverio – možete mu reći da ćete ga, ako ima neki problem, saslušati i biti tu za njega, i potom prepustiti njemu da odluči. Međutim, najčešće je uzrok smanjene pričljivosti nešto drugo.
Na početku veze, muškarac pokušava da impresionira svoju izabranicu, između ostalog i time što će je zabavljati razgovorom, što neće dopustiti da dođe do nelagodne tišine, već će je on svojim šarmom popunjavati. Kako veza odmiče, muškarac se opušta i počinje da oseća da više nije neophodno da baš stalno bude zabavan i zanimljiv, da ne mora konstantno da impresionira svoju dragu.
Tada će se ućutati, jer oseća da ono što bi nekada bila tišina ispunjena nelagodnošću postaje tišina ispunjena povezanošću koja je nastala između njih dvoje, povezanošću koja se može održavati i neverbalno, ne mora konstantno da bude ispunjena ćaskanjem. To je dobar znak za vezu – odličan znak, zapravo – da su njih dvoje dospeli u fazu u kojoj mogu zajedno da ćute.
Zato, drage naše dame, bez straha ako se on nakon brbljivog početka veze vremenom ućuti. Samo se opušta i „odomaćuje“ uz vas, a povezivanje i bliskost mogu se razvijati na mnogo načina, ne samo razgovorom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.