U trendu

On se ne smeje kad se našalite

Jedna od najlepših stvari u ljubavi jeste kada se zajedno smejete. Različite stvari vas mogu navesti na smeh – jedna od njih je i kad vaš dragi ispriča neku šalu, ili kad je ispričate vi. I nije nimalo prijatno ako se vaš partner nikada ne nasmeje kad se vi našalite.
Naravno, neće svaka vaša šala biti smešna, kao što neće ni njegova niti bilo čija. Šala može i da ne bude shvaćena, ili da bude pogrešno protumačena. Ako se takve stvari dešavaju povremeno, nikom ništa – dešava se i normalno je da se dešava. Međutim, da se vaš dragi nikada ne nasmeje vašim šalama? Tu već postoji neki problem.
Jedna mogućnost može da bude da vam je smisao za humor loš ili nikakav. Ima takvih ljudi, i nije nikakav zločin biti takav. Nije ni posebno teško proceniti da li ste vi od onih koji su „operisani“ od smisla za humor – ako se vašim šalama ne smeje niko, ili se ponekad neko iz učtivosti nasmeje, i to zvuči izveštačeno, prihvatite da ste i vi među onima koji ne umeju da nasmeju društvo. Kao što smo rekli, to nije zločin, niti znači da ste loša osoba.
Ne radi se o tome, vi ste osoba koja i te kako ume da zabavi društvo, ali, izgleda, ne i svog dragog? Postoji mogućnost da je on lišen smisla za humor – da li se smeje tuđim šalama? Smeje li se kad gledate neku komediju ili humorističku seriju? Da li se ikad smeje? Ako je odgovor na sva pitanja odričan, prilično je jasno o čemu se radi – preostaje vam da odlučite da li želite da budete s takvom osobom, da li vam ta njegova osobina toliko smeta (ako je to jedna od retkih stvari koju možete da zamerite osobi s kojom se inače dobro slažete, ne bi trebalo da bude problem).
Možda se njegov smisao za humor drastično razlikuje od vašeg? Smeje se on, ali nekim stvarima koje vama uopšte nisu smešne? A ono što je vama smešno njega ostavlja ravnodušnim? To bi već mogao da bude ozbiljan problem. Ne zbog toga što se on ne smeje vašim šalama, već zato što je sličan smisao za humor jedna od stvari koje najviše zbližavaju partnere. Nije da veza s osobom koja ima drastično različit smisao za humor od vašeg ne može da opstane, ali će opstati znatno teže.
Postoji još jedna mogućnost, a to je da on ne želi da se smeje vašim šalama. Smatra da su smešne, ali takođe smatra da, ako to otvoreno (recimo, smehom) prizna, ispada da ste vi pametniji i duhovitiji od njega, da ste na neki način iznad njega. Možda to čak nije ni svesno, samo ima neodređen osećaj da će vam biti podređen ako se nasmeje na neku vašu šalu. A ne želi da vam bude podređen, želi da uvek on bude glavni. Ima takvih ljudi. Ako je ovo slučaj, vaš dragi ima ozbiljan problem zbog želje da uvek sve ima pod kontrolom, i to se vrlo verovatno pokazuje i u drugim aspektima vašeg zajedničkog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.