najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Oprezno s dodirom na početku

Među savetima koji se često daju damama kako da se ponašaju na prvom sastanku, jedan je i da svoju naklonost pokažete dodirom, uglavnom tako što ćete sagovornika povremeno dodirnuti po ruci. S ovim je dobro biti oprezan; mada ima muškaraca kojima će se to dopasti, ima i onih kojima neće.
Dodir bi, kako kažu oni koji ga preporučuju, trebalo da muškarcu stavi do znanja da vam se dopada, i da biste ga rado upoznale još bliže (uz još više dodirivanja). Po tim istim savetodavcima, muškarcu će takav dodir prijati, dopašće mu se što vam je privlačan, i automatski će želeti da tih dodira bude više. Sve to nekada ispadne tačno, ali nekada ispadne i potpuno netačno, i muškarcu bude odbojno.
Zašto odbojno, ako mu se dama s kojom je izašao dopada? Iz sličnog razloga iz kojeg bi i dami takva vrsta dodira mogla da bude neprijatna: još uvek se ne znaju dovoljno dobro. Ne oseća se svako lagodno kada ga osoba koju ne poznaje dobro dodiruje; uopšte nije mali broj onih koji će takve prerane dodire smatrati nametljivim, a osobu koja ih koristi nasrtljivim.
Ima dama koje odu čak i dalje, pa se ne zadrže u relativno bezazlenom dodiru po ruci dok nešto pričaju, već (na prvom sastanku!) krenu i rukom uz njegovu butinu. Sad, dešava se nekada da njih dvoje vrlo brzo postanu izuzetno fizički privlačni jedno drugom, i već prvo veče završe u krevetu, i ne završi se svaki takav prvi sastanak raskidom ujutru. Ali, neretko stvari idu sporije, tako da nije neobično da muškarcu uopšte ne prija kada ga dama s kojom je prvi put izašao odmah pipa. Lepo je što joj se dopada, ali zar baš mora odmah da ga ispipava? Zar nema neki diskretniji način da izrazi svoje sviđanje – šta je s osmehom, s očima koje blistaju?
Ne kažemo da treba u beskraj oklevati, niti da morate čekati prvu bračnu noć da biste nekog dodirnuli. Daleko od toga. Ali, na prvom sastanku, mada je preporučljivo pokazati da vam se dopada osoba s kojom ste izašli, dobro je pokazati i izvesnu dozu uzdržanosti – na kraju krajeva, ne mora sve odmah na prvom sastanku da se desi, dobro je ostaviti nešto što oboje možete željno da iščekujete i za neko od sledećih viđenja.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike