Opustite se: NE MORA uvek sve da bude savršeno u vođenju ljubavi

Seks je sam po sebi dovoljan da osetite bliskost i pripadnost sa partnerom. Uvek imamo pretpostavku da baš taj put seks mora da bude neverovatan. Ali ne morate uvek da od sebe očekujete akciju kao na filmskom platnu.

Terapeuti čak kažu i da svaki seks ne mora da se završi orgazmom.

Često se dešava da devojke veruju da će njihov partner tokom prvog puta nekom magijom uraditi sve onako kako su one oduvek maštale.

Ako se njihova očekivanja ne ispune, odmah prorade sumnje o partneru i o dobrom seksualnom životu.

– Za sve je potrebno strpljenje. Recimo, ako ste spremni da zbog nekog projekta na poslu ostanete do kasno, i tako nekoliko dana zaredom, morate da uložite toliki ekstra napor ako želite da vam seks bude sjajan. Koliko ulažete toliko možete i da očekujete da vam se vrati kao zadovoljstvo, ali važno je da se ne opterećujete. Nije jedan propust kompletan promašaj zbog kog bi trebalo da raskinete vezu – navodi terapeut Kristal Vudbridž.

Prema njenom mišljenju, seks može da se završi „napola“, kada ćete partneru predložiti da ostatak večeri provedete uz film, razgovor, šetnju…

– Važna su vaša osećanja, pripadnost i bliskost. Ostalo će lako doći. Ako maštate da imate seks kao u erotskim filmovima, imajte ga. Razgovarajte sa partnerom, dogovorite se. Na vama su sve opcije – kaže Kristal.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike