Opustite se

Da li ste ga/je poljubili onako kako on(a) voli, da li je dodir bio i dovoljno snažan, šta je značio onaj pogled i što ste preskočili jedan deo i skinuli se prerano???

Sve je trebalo da ispadne drugačije. Celi dan ste razmišljali o tome i isplanirali sve do detalja – a ono, ništa od svega toga. I suviše ste se trudili, to je problem.

Intimni trenuci koje provodite sa partnerom tu su da bi vas opustili i smirili vaš brzi tempo. Ne bi smeli da budu odskočna tačka u daljim akcijama tokom dana ili brzi start. Ponekad nema ničeg lošeg ni u tome, ali nemojte od vođenja ljubavi praviti trku Formule 1 u kojoj unapred znate ko će pobediti.

Sve što radite zajedno, u paru, unapred vam je isplanirano. Znate čak i gde će ko biti i šta ćete raditi i kako će celo veče izgledati. Kako onda možete da računate da će se vaša nova očekivanja, kao i očekivanja vašeg partnera, ispuniti? Sve se primeti, pogotovo ako neko juri i žuri u trenucima kada bi trebalo potpuno se opustiti. Morate se potruditi i da osobina plana bude, naravno dobro odglumljena, sponatanost. Ali, samo na početku. Posle toga sve zaista i postaje spontano.

Nema ničeg strašnog ili poražavajućeg ako seksualni odnos ni ne ispadne „savršen“. Zar je toliko bitno i ako i on ponekad omane – da li će Zemlja prestati da se okreće? Naravno da neće, i zato bi bilo bolje da protresete glavom i više se zabavljate. Ne razmišljajte ni o čemu, radite ono što vam u tom trenutku padne na pamet. Nema tu poena niti rekorda koji moraju da budu oboreni (jedino ako se ne takmičite sa nekim i u tome, pa pravite recke na zidu).

Što više budete razmišljali, više ćete se opterećivati. Vaša nervoza preći će na partnera, a njena posledica biće iz glave neizbacive misli: da li je ispunio vaša očekivanja i koji je na listi. Spisak sklonite (ako ga imate), bodovanje ne spominjite i prepustite se osećaju.

Uostalom, zar se i svako veče mora završiti seksom? Zašto nekada ne biste samo spavali jedno kraj drugog. Uživajte u mirisu partnera, njegovom glasu i disanju. Pomislite koliko je ljudi u prilici da u istom tom trenutku isto to čini? Uvek je više onih koji su usamljeni, razočarani, tužni, rastavljeni i ostavljeni. Možda biste više vrednovali te divne trenutke kada biste pomislili kako bi bilo da ga/je nemate kraj sebe.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike