Osećate strast samo s tuđim?

Postoje ljudi – i muškarci i žene – kojima seks sa sopstvenom partnerkom ili partnerom nije nimalo uzbudljiv; jedino što ih uzbuđuje jeste da „ulove“ one koji su već u vezi – s nekim drugim.

Takve osobe će neretko reći da imaju problem u vezi, ali je najveći problem taj koji imaju sa samim sobom.

Može se desiti da se u vezu uvuče monotonija i da seks prestane da bude strastven, pa da vam se neko ko je u vezi s nekim drugim učini privlačnijim.

Ukoliko s tom osobom koja je u vezi s nekim drugim zaista stupite u seksualne odnose, to će biti preljuba, i to je nemoralan čin, ali ostaje činjenica da vam seks s vašim partnerom ili partnerkom može postati monoton, da je moguće da strast vremenom nestane (što preljubu neće učiniti opravdanom – ako više ne želite vezu u kojoj ste, okončajte je, pa potražite nekog slobodnog ko vas privlači). Ali, mi ne govorimo o tome. Govorimo o osobama kojima sopstveni partner ili partnerka, kao i neko ko nije ni sa kim u vezi, nije privlačan – strast mogu da osete jedino s „tuđim“, s osobom koju nekome „ukradu“.

I ta strast potraje samo dok ta osoba ne postane njihova, tada se interesovanje izgubi. Zatim sve počinje iz početka.

Postoji izreka da je tuđe slađe, i postoje oni kojima je uzbudljivo da ukradu tuđe, da nekome nešto urade iza leđa, da osvoje nekog ko ne bi trebalo da je slobodan za osvajanje. Može da posluži kao hrana za ego. Ili za prikrivanje sopstvene nesposobnosti ili nedostatka želje da se nekome zaista posvete.

Sve to ipak ne znači da je takvo ponašanje u redu, niti da će bilo kome doneti sreću – neće je doneti ni onima koji se tako ponašaju; sve što će oni dobiti jeste jalovo zadovoljstvo određenog broja ulovljenih „recki“, a zatim usamljenost, jer nakon svega ostaju sami, bez ikog kome bi se posvetili i ko bi želeo da se posveti njima.

Može da deluje uzbudljivo loviti tuđe, ali na duže staze to ne donosi sreću, i to bi valjalo imati na umu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike