najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Osoba u koju ste se pretvorili u vezi

Kada ste se tek zaljubili u svog sadašnjeg partnera ili partnerku, osećali ste se predivno. Sve vam je na njima bilo super; ako ste njihove mane i primećivali, bile su vam simpatične. I sami sebi ste se dopadali – blistali ste, bili ste veseli i srećni. Nakon početne zaljubljenosti, nije došlo do hlađenja. Vi i vaš partner ili partnerka živite zajedno, ako već niste i venčani. Međutim…
Više niste onakva osoba kakva ste nekad bili. Promenili ste se. To ne mora nužno da bude loše – ljudi se s vremenom menjaju, makar u nekim aspektima, i to mogu da budu poboljšanja ili neutralne promene. Ipak, da li svakog vikenda ostajete kod kuće, iako biste baš voleli da izađete, jer su vaš partner ili partnerka nedruštvene osobe? Da li počinjete da zvocate kao što je zvocala vaša majka (što nikako niste mogle da smislite kod nje)? Postajete li agresivni kao što je vaš otac bio agresivan (iako ste mrzeli to što je tukao vašu majku i obećali sebi da vi ama baš nikad nećete postati takvi)? Da li… Dosta je bilo nabrajanja – da li ste postali osoba kakva ne želite da budete?
Nemojte da vam padne na pamet da odgovorite bilo šta u stilu: "Bilo mi je suđeno da postanem takav/takva, takvi su i moji bili." Nikome nije "suđeno" da postane ovakva ili onakva osoba; kako ćete se ponašati birate sami. E, sad, kakvi ste postali posle nekog vremena u vezi može da ne zavisi samo od vas već i od te veze. Ljubavna veza je nešto nalik na hemijski spoj dvaju elemenata (vas i vašeg partnera ili partnerke); nekada tako nastalo jedinjenje bude super, a nekada katastrofa.
Sad, ako je rezultat katastrofalan, vreme je da dobro razmislite. Podsetite sebe šta ste bili i razmislite šta želite da budete. Zatim pažljivo procenite: da li je moguće da u vašoj vezi vi postanete takva osoba ili nije? Šta je potrebno da učinite, na koji način da se promenite, kako biste postali onakva osoba kakva želite da budete? Ako je ikako moguće, kako to da ostvarite dok ste u vezi? Ukoliko nije moguće da to ostvarite u vezi, ostaje vam da odlučite hoćete li ostati osoba kakva uopšte ne želite da budete, ili ćete izgraditi zdraviji život – i zdravijeg/zdraviju sebe.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike