U trendu

Otvorite oči: 5 najčešćih ženskih zabluda o ljubavi

Često ne razlikujemo realnost i snove. Lepo nam je da živimo u bajkama i verujemo u nešto što i ne postoji. Međutim, ne može se večno živeti u lažima. Što duže živimo u lažima i gajimo prevelika očekivanja, kasnije će patnja biti samo veća kada otvorimo oči. Bolje da ih otvorimo što pre i suočimo se sa realnošću takvom kakva jeste.

Ovo su najčešće ženske zablude:

1. Svaka osoba ima samo jednu srodnu dušu

Ovo je previše romantično. Ko u ovo veruje, sigurno je previše čitao ljubavne romane i gledao ljubavne filmove.

Istina: Imamo više srodnih duša
U životu prolazimo kroz različite stadijume i menjamo se. Osoba koja nam je ranije odgovarala, možda sada neće. Čak kažu da su sve osobe sa kojima smo billi u vezama naše srodne duše. Nečemu su nas naučile. Sazreli smo. Upoznali sebe. Nije svako predodređen da zauvek ostane sa nama. Dođu i prođu. To ne znači da nisu bili pravi za nas.

2. Ako me ne zove, to znači da je stidljiv

Izašli ste i super ste se proveli. Međutim, on se ne javlja. Prolaze dani od njega ni traga ni glasa. Šta se dešava? Sigurno ima puno posla, stidljiv je, poštuje ono pravilo nejavljanja od tri dana ili je imao neku nesreću. Već ste osmislili čitav scenario zašto vam nije pisao.

Istina: Ako vas uskoro ne nazove nakon izlaska, znači da mu se niste svidele. Grubo, ali istinito. Ko hoće, on uvek nađe načina.

3. Nikada ga neću zaboraviti

Raskinuli ste. Boli vas duša. Imate utisak da nećete preživeti i da ga nikada nećete zaboraviti.

Istina: Sve se zaboravlja. Setite se i ružnih strana vaše veze i brže ćete preboleti.

4. Ako me njegova majka ne voli, naša veza nema šanse da uspe

Ne podnosite se i teško vam je to da krijete. Plašite se da bi njegova majka mogla da utiče na njega i da vam uništi vezu.

Istina: Ako je vaš partner zreo i samostalan, neće drugi uticati na njegovo mišljenje. A ako ipak nije, onda vam takav i ne treba.

5. Laž vam može spasiti vezu

Zatvarate oči pred istinom. Izbegavate iskrenu komunikaciju, iako se vaša veza raspada.

Istina: Budite iskreni i sa sobom i sa partnerom. Laži nikuda ne vode. Nećete biti srećni u lažima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike