U trendu

Ova muška navika nakon seksa dovodi žene do ludila, za to postoji jak razlog

Često je povod za nesuglasice. Mnogi muškarci nakon seksa klonu od umora, dok bi njihove partnerke želele da se maze, razgovaraju i analiziraju strastvene aktivnosti.

Razlozi su vezani za hormone, orgazam i ostale hemijske procese u organizmu muškarca, a u nastavku teksta možete da proverite šta muškarce iz ženskog zagrljaja šalje u snove.

1. Potrošnja energije

Prvi i najvažniji razlog jest potrošnja energije, koja se često kod muškaraca javlja u većoj meri nego kod žena. Od seksualnih radnji, preko maženja pa sve do konkretnih aktivnosti pod čaršavim, muškarci svu svoju energiju ulažu u intimne pokrete i troše ogromne količine energije.

2. Otpuštanje stresa i napetosti

Drugi je razlog otpuštanje stresa, napetosti i straha koje se događa tijekom orgazma. Za razliku od žena, muškarci doživljavaju orgazam gotovo tijekom svakog seksa, a samim time imaju veću potrebu za snom, zbog intenzivnijeg opuštanja nakon seksa.

3. Biohemija orgazma

Tokom ejakulacije muškarci ispuštaju „koktel“ hemikalija u mozgu, uključujući norepinefrin, serotonin, oksitocin, vazopresin i hormon prolaktin. Hormon prolaktin čvrsto je povezan sa snom, pa je i to jedan od razloga zašto se muškarcima spava odmah nakon seksa.

4. Nekontrolisano disanje

Muškarci tokom seksa, posebno bržeg i intenzivnijeg, potiskuju disanje ili dišu puno brže, zbog čega u telo ulazi manje kiseonika nego obično. To je takođe jedan od razloga zašto se većina muškaraca nakon seksa oseća umorno.

5. Muškarci ne vole da analiziraju svoja iskustva

Žene imaju potrebu da analiziraju svoja iskustva, dok je muškarcima sasvim dovoljno da ih prožive. Ako muškarac nije dobar komunikator u trenucima kad od njega to najviše očekujete, to može da stvori osećaj ljutnje, a u nekim situacijama i krivice. Zato je važno uzeti u obzir duboke razlike između muškog i ženskog mozga i pokušati na njih gledati s razumevanjem, prenosi Zadovoljna.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar